AMBASADORUL CHINEI A EFECTUAT O VIZITA IN ARAD

by webeditor

Prefectura  Arad a fost astăzi gazda unui eveniment foarte important pentru perspectivele de dezvoltare ale judeţului Arad: întâlnirea Excelenţei Sale Hou Yuzhen, Ambasadorul Republicii Populare Chineze în România cu reprezentanţi ai principalelor instituţii din judeţul Arad, parlamentari, reprezentanţi ai mediului de afaceri, oameni politici.
Prefectul Judeţului Arad, Cosmin Pribac, împreună cu Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu, au realizat o scurtă prezentare a potenţialului economic al judeţului Arad şi au exprimat speranţa unei colaborări benefice pentru dezvoltarea judeţului nostru între partenerii locali şi cei din China. Au fost amintite şi relaţiile de colaborare existente deja între Judeţul Arad şi provincia Hainan din China, respectiv între Municipiul Arad şi oraşul Fushun. Deputatul Dorel Căprar, vicepreşedintele Casei Româno-Chineze, filiala Arad, a subliniat întărirea relaţiilor de colaborare dintre România şi China, concretizate prin vizitele bilaterale de la cel mai înalt nivel pe care le-au efectuat în ultimul an premierii celor două ţări şi prin parteneriatele semnate de Guvernul României cu Republica Populară Chineză cu ocazia vizitei Primului Ministru Li Kequiang în ţara noastră.
E.S. Hou Yuzhen a mulţumit gazdelor pentru primirea oferită, subliniind că este primul judeţ vizitat în care are posibilitatea de a se afla faţă în faţă cu reprezentanţi ai instituţiilor, mediului de afaceri şi mai multor partide politice. De asemenea, doamna Ambasador s-a declarat încrezătoare în potenţialul de colaborare dintre judeţul Arad şi partenerii chinezi în domenii precum infrastructura, industria, agricultura, expertiza tehnologică. Se doreşte o colaborare şi la nivel cultural, E.S. Hou Yuzhen dezvăluindu-şi intenţia de a organiza şi la Arad o expoziţie care să marcheze împlinirea a 65 de ani de la debutul relaţiilor diplomatice dintre România şi China.

Facebook Comments