Alocațiile copiilor, aproape dublate de la 1 martie

by Cristian Dobre

Alocaţiile pentru copii aproape se dublează de la 1 martie. Modul în care a fost votată însă această majorare a scos ce e mai rău din aleşii neamului. A fost circ joi seara în Parlament după ce PNL a trecut un amendament în buget cu voturi de la putere. Unul scump, pentru că i-a costat mai bine de 2 miliarde de lei pe cei de la Guvern. Liviu Dragnea i-a scos pe parlamentarii PSD din şedinţa în care se vota bugetul şi le-a cerut soluţii. Cum tăieri nu aveau de unde să mai facă, PSD a ales în final să crească deficitul. Soluţia salvatoare a luat forma unui amendament depus chiar de liderul PSD. Total neobişnuit pentru cel care conduce Camera Deputaţilor, Liviu Dragnea a cerut de patru ori drept la replică în aceeaşi şedinţă.

Iureșul din Guvern s-a declanșat după opt ore de dezbateri în plen. Totul a început cu un amendament susținut de PNL.

Soluție în doi pași: majorarea deficitului și ordonanță de urgență

Soluţia a venit în doi paşi: majorarea deficitului de la 2,55% din PIB la 2,76% din PIB şi o ordonanţă de urgenţă care trebuie adoptată de Guvern imediat ce legea bugetului va fi publicată în Monitorul Oficial.

Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților, a acuzat de la tribuna Parlamentului: „Este un amendament care a fost făcut de oameni care habar nu au de regulile și legislația financiar-bugetară și l-au făcut fără să se gândească că va putea fi adoptat. (…) Oricine are minime cunoștințe știe că sumele din bugetul asigurărilor sociale nu pot fi folosite pentru cheltuieli de la bugetul de stat. (…) Sursa de finanțare o constituie majorarea deficitului bugetului de stat. Devine 2,76 % PIB”.

 

Sursa: digi24.ro

Facebook Comments