Tânăra Alina Pop este noua extremă a FCC Baschet Arad

by Sorin Haut

FCC Baschet Arad se întăreşte pentru noua regulă U23 din Liga Naţională, anunţă site-ul oficial al clubului. Astfel, oficialii clubului au ajuns la un acord cu jucătoarea Alina Pop pentru sezonul 2019-2020. Pop evoluează ca şi extremă (postul 3), face 22 de ani în luna august a anului acesta şi măsoară 1.77 înălţime. În ediţia precedentă de campionat a jucat pentru CS Municipal Targu Mureş, având o medie de 29.23 minute petrecute pe parchet. În ultima fază a campionatului, aceasta a acumulat 7.8 puncte pe meci, 6.5 recuperări, 4.0 pase decisive pentru un indice al eficienţei de 14.5 unităţi.

În 2013, noua jucătoare a Aradului a jucat pentru naţionala României sub 16 ani la Campionatul European din Portugalia rezervat acestei categorii de vârstă. A continuat ascensiunea la echipele naţionale, iar în 2016 a participat în Muntenegru laCampionatul European U20 şi un an mai târziu, în Israel, tot la Europeanul sub 20 de ani. Din sezonul 2015-2016 face parte din lotul formaţiei din Târgu Mureş.

Sunt încântată că am reușit sa semnez cu echipa din Arad. Este o oportunitate foarte mare pentru mine să cresc în joc. Acest sezon reprezintă o adevarată provocare care, din punctul meu de vedere, este un pas important în cariera mea. Aradul este o echipă de top, mereu a fost o echipă foarte bună, cu rezultate pe măsură. Este un an în care jucătoarele tinere o să aibă un rol important in desfășurarea meciurilor şi avem oportunitatea să creștem alături de jucătoarele mai experimentate”, spune Alina Pop. (baschetarad.ro), foto: Ciprian Petcuţ

Facebook Comments