Alimentul nelipsit din dieta Anei Aslan, cercetătoarea care a descoperit secretul tinereții

by Florian Popa

Secretul Anei Aslan pentru longevitate a fost dezvăluit de fosta sa menajeră Ioana Preda. Cercetătoarea care e descoperit secretul tinereții a trăit 92 de ani. „Se îngrijea foarte mult, nu se sătura niciodată”, a susținut aceasta.
Ana Aslan s-a născut la 1 ianuarie 1897 la Brăila. Aceasta a fost un medic român specialist în gerontologie, academician din 1974 și director al Institutului Național de Geriatrie și Gerontologie.
Ea a punctat importanța procainei în ameliorarea tulburărilor distrofice legate de vârstă și astfel a găsit secretul tinereții pe care l-a aplicat pe propria piele și astfel a ajuns să trăiască 92 de ani,
Ioana Preda, fosta menajeră a acesteia de zeci de ani, a povestit care era rutina cercetătoarei.
Se pare că din alimentația sa nu lipsea carnea de vită. La finalul mesei avea grijă să nu se ridice niciodată sătulă, iar atunci când avea poftă de ceva dulce sau mai dorea ceva de mâncare servea o singură bomboană.
„Știa să mănânce bine, îi plăcea să meargă la marile restaurante, să comande mâncăruri de calitate, dar în același timp știa să și gătească. E adevărat că avea bucătarul ei, dar avea preparate pe care le făcea singură.
Întotdeauna lua masa la 13:30 îmbrăcată cu o ținută frumoasă, cu bijuterii, chiar dacă era singură. Respecta acest ritual”, a mărturisit Ioana Preda, potrivit playtech.ro.

Facebook Comments