Alimentele care conțin cel mai mult plastic: ”Mâncăm echivalentul în plastic al unui card bancar pe săptămână!”

by Andreea Radu

Plasticul a ajuns în fructele şi legumele pe care le mâncăm. Din apă și mâncare, ingerăm în prezent echivalentul în plastic al unui card în fiecare săptămână. După ce au testat în laborator mai multe alimente, cercetătorii italieni au ajuns la concluzia că mâncarea noastră are în compoziție particule foarte fine de plastic.
Specialiștii susțin că au găsit bucăți extrem de mici de plastic în pește, în carne, în fructe și legume, în miere, în zahăr și chiar în sare și bere. Aceștia estimează că o persoană poate ingera între 0,1 și 5 grame de bucăți invizibile de plastic pe săptămână. Asta înseamnă echivalentul unui card de credit.
Totodată, s-a demonstrat experimental faptul că celulele supuse expunerii acute la plastic prezintă o alterare a metabolismului. În cele din urmă, asta duce la cancer de colon. Specialiștii trag un semnal de alarmă cu privire la faptul că ar trebui să creștem gradul de conștientizare și să încurajăm comportamente care pot duce la reducerea expunerii la particule de plastic, scrie antena3.ro.

Facebook Comments