ALIMENTE SANATOASE CARE AU UN GUST MAI BUN IN DECEMBRIE

by Cristian Dobre

Mandarine

Fructele bogate în vitamina C sunt mult mai gustoase iarna, iar mandarinele nu ar trebui să îți lipsească de pe masă. Le poți consuma sub formă de suc sau proaspete, iar coaja o poți folosi pentru prepararea ceaiurilor. Dacă vrei să ai parte de o experiență culinară interesantă, poți adăuga mandarine în salată.

Castane

Untoase și ușor dulci, castanele sunt o gustare delicioasă, pe care o poți lua cu băuturi speciale de iarnă, precum ciocolata caldă. Cel mai bun mod în care poți alege castanele este să le agiți bine. Dacă auzi un zăngănit, cel mai bine este să nu le cumperi, pentru că sunt uscate, potrivit time.com.

Broccoli

Cruciferele capătă un gust mai dulceag în sezonul rece, iar broccoli este o legumă care nu ar trebui să îți lipsească din alimentație, dacă vrei să ai un organism sănătos. Pe lângă faptul că îți scade colesterolul, broccoli ajută și la digestie, mai ales dacă îl gătești la aburi. Cercetătorii susțin că această legume este benefică și în curele de detoxificare și ajută la neutralizarea radicalilor liberi.

Rodii

Rodiile sunt bogate în antioxidanți și potasiu, iar consumul regulat al acestui fruct ajută la scăderea colesterolului. Numeroase studii au arătat că rodia curăță arterele și previne apariția infarctului și a accidentului cerebral. Dacă vrei să te menții în formă, include acest fruct în alimentație, deoarece te scapă de poftele nesănătoase și te face să mănânci mai puțin. Dacă te mai gândești și că te protejează împotriva cancerului și reduce riscul de Alzheimer, ai toate motivele ca rodia să devină fructul tău preferat.

Dovleacul

Dovleacul nu ar trebui să îți lipsească din cămară în timpul iernii. Îl poți găti sub orice formă, de la supe la salate, și este perfect mai ales pentru cină, pentru că este sărac în calorii și bogat în nutrienți. Conțin foarte multă vitamina B și beta-caroten, astfel că protejează împotriva cancerului, a bolilor de inimă și a cataractei. În plus, consumul de dovleac reduce inflamația plămânilor și întărește sistemul imunitar.

Dacă vrei să te bucuri de beneficiilor acestor fructe și legume, alege întotdeauna produse bio, pentru a fi sigură că nu conțin pesticide sau alte substanțe nocive. Dacă, totuși, produsele bio ți se par prea scumpe, pune legumele și fructele din supermarket în apă amestecată cu oțet. Lasă-le să stea jumătate de oră, apoi clătește-le bine. Vei elimina, astfel, compușii toxici din coaja produselor cumpărate.

 

Sursa: unica.ro

Facebook Comments