Alimente care țin de foame mai mult timp

by Cristian Dobre

Micul dejun. Cine mananca dimineata in mod cons­tant fulgi de porumb, de ovaz, cereale sau müsli, combinate cu lapte, iaurt sau kefir, strabate mai lesne dis­tanta pana la pranz. Fibrele continute in cereale poto­lesc mai bine senzatia dureroasa de foa­me, decat o felie de paine cu marmelada sau cascaval.

Gustari intre mese. Portocalele si me­rele contin niste sub­s­tante care pastreaza mai multa vreme apa in stomac, dand un sen­timent de sa­tie­tate. Un efect secundar pozitiv: faptul ca trebuie sa cojiti por­tocala si s-o des­faceti in felii va obliga sa mancati mai incet. La fel ca indelungata mestecare a ma­rului.

Masa de pranz. Cei care mananca la pranz o supa de zarzavaturi se satura mai usor. Moti­vul: stomacul se umple, supa po­toleste senzatia puternica de foame. Un fel de mancare ideal este pes­tele. El ne satura de trei ori mai mult decat o frip­tura, cu toate ca este mai sarac in calorii.

Evitati speciile grase de pesti: ton, he­ring. Ca gar­nitura, preferati tot­deauna cartofii, au o valoare dubla de saturare in comparatie cu o portie ega­la de orez.

Cina. Painea integrala sau painea pra­jita tine de foa­me de trei ori mai mult decat pai­nea alba. Ideale sunt gar­niturile de salata ver­de, rosii, insotite de o felie de branza sla­ba sau carne fripta. Va veti culca cu sto­macul im­pacat.

 

Sursa: sanatate.bzi.ro

Facebook Comments