Alesia Sferlea parcurge un an presărat cu medalii, iar următorul obiectiv e podiumul european al cadetelor: „Sper să ajung cât mai sus!” (FOTO)

by Sorin Haut

Alesia Sferlea este în acest an una din principalele remarcate ale secţiei de tenis de masă de la CSM Arad. Originară din Oradea şi cu trecut la Zalău, în vârstă de doar 14 ani şi având încă un an de junioare II (cadete) în faţă, jucătoarea ajunsă la Arad în decembrie 2019 se anunţă a fi una din marile speranţe şi pentru lotul naţional de junioare. Eleva lui Cristi Dodean este vicecampioană naţională de cadete la simplu şi medaliată cu bronz la dublu dar şi cu echipa de junioare II a CSM-ului arădean, medaliată cu bronz tot la junioare II, la Cupa României, apoi cu argint la Top 16 junioare II şi cu bronz la Top 16 junioare I. Aşadar, deja o certitudine la nivel juvenil, cu mari perspective de a creşte şi de a deveni în anii următori o jucătoare importantă pentru lotul naţional de junioare mari.

Salbă de medalii naţionale la cadete şi junioare, dar şi două podiumuri balcanice

Palmaresul intern din acest an este completat de rezultatele de pe plan european, unde a urcat pe a treia treaptă a podiumului balcanic la categoria junioare II, în probele de dublu şi dublu mixt, dar a avut prestaţii bune şi la simplu şi echipe, unde s-a clasat de două ori pe locul 5. Tot pe locul 5 a terminat cu echipa de cadete a României şi la Europenele din Croaţia, ea debutând în 2021 în competiţia continentală. Alesia are planuri mari şi pe termen scurt, iar modelul său în tenis de masă este arădeanca Daniela Monteiro Dodean, lucruri pe care ni le-a dezvăluit într-un scurt interviu, pe care vi-l redăm mai jos:

– Alesia, un 2021 foarte bun pentru tine, cu medalii naţionale la aproape toate competiţiile interne la care ai participat. Cum a fost acest an şi dacă te aşteptai la asemenea rezultate?

– Da, a fost într-adevăr un an foarte bun, sunt foarte mulţumită de parcursul meu şi îmi doresc ca la anul să obţin performanţe şi mai mari. Mă bucur că am ajuns la aceste rezultate şi chiar vreau să le mulţumesc părinţilor, clubului CSM Arad şi antrenorului meu, Cristian Dodean, pentru toate eforturile şi sacrificiile făcute pentru mine. Sincer, mă  aşteptam la rezultatele astea, pentru că ştiu cât am muncit şi de cât de ambiţioasă sunt.

– La Top 16 junioare I te-ai autodepăşit, în sensul că ai câştigat meciuri importante, în faţa unor adversare mai mari.

– Am avut un parcurs frumos, reuşind să înving jucătoare cu doi ani mai mari decât mine. E o mare satisfacţie că am reuşit să câştig atâtea meciuri la nivel de junioare I, plus o evoluţie bună în finala cu liderul naţionalei de junioare, Elena Zaharia, căreia am reuşit să îi iau şi un set.

– A fost şi anul debutului tău european la nivel de cadete, cum a fost şi dacă se putea mai mult?

– A fost destul de greu, nivelul competiţiei e cu totul altul. Eu zic că se putea mai bine şi la echipe, dar şi la individual. Per total e OK, ţinând cont că a fost prima mea participare şi experienţă la Campionatul European. Anul viitor vreau să fac mult mai mult şi să obţin rezultate pe măsură.

– Care este modelul tău în tenisul de masă?

– De când eram mică mi-a plăcut de Dana Dodean, ea a fost modelul meu, îmi placea atitudinea ei la masă, dar şi felul cum se motivează şi joacă, aşa mă văd şi eu jucând peste câţiva ani! Vreau să ajung cât mai sus, la fel ca ea. Mi-ar place să fac parte din proiectul Academiei pe care Dana am auzit că vrea să o facă aici, la Arad.

– Care sunt obiectivele pe termen scurt, în special anul viitor?

– Vreau medalie europeană cu echipa de cadete dar şi la individual, chiar să devin campioană! De asemenea, vreau să fiu la fel de ambiţioasă şi să mă pregătesc cât mai bine, pentru a lua cât mai multe medalii în ţară. Cu echipa de Divizia A (liga secundă) de la CSM Arad, pentru care activez, sperăm să obţinem rezultate bune şi să ne calificăm în Superligă.

– În încheiere, să ne spui cum ai ajuns la Arad şi dacă îţi place aici?

– Înainte jucam la Zalău, dar la Arad am o mătuşă pe care o mai vizitam. Veneam şi la antrenament, iar lui Cristian Dodean i-a plăcut cum mă pregătesc şi văzând că nu prea am cu cine juca la Zalău m-a adus aici. De asemenea, un rol important al venirii mele aici îl are şi tatăl meu. La CSM Arad sunt condiţii foarte bune, îmi plac oamenii din jurul meu, pregătirea şi cantonamentele, totul este frumos, mă felicit că am făcut această alegere.

 

 

Facebook Comments