Alesia Sferlea, dublu sfertfinalistă la WTT Youth Contender Platja D’Aro

by Sorin Haut

Talentata jucătoare de tenis de masă de la CSM Arad, Alesia Sferlea, s-a remarcat în perioada 26-30 mai în cadrul puternicei competiţii internaţionale WTT Youth Contender Platja D’Aro, din Girona (Spania), unde a participat alături de loturile naţionale de juniori. Eleva lui Cristi Dodean a fost foarte aproape de podium şi implicit de medalii la categoriile de vârstă U15 şi U17, unde s-a clasat de două ori pe locul 5, avansând până în sferturi de finală. La U15, Sferlea a fost pe poziţia a doua, cu trei puncte adunate în grupa 5 de calificare, cu japoneza Sachi Aoki, scor 1-3 la seturi şi 3-0 cu Beatriz Pinto din Portugalia. În şaisprezecimi, jucătoarea CSM-ului a trecut cu 3-1 de iberica Sofia Couce, pentru ca în optimi să o învingă pe slovaca Nina Darovcova, 3-0. În sferturi, Sferlea a cedat în faţa colegei de naţională Bianca Mei-Roşu, 1-3, cea care în final s-a ales cu bronzul. La categoria U17, Alesia a evoluat iniţial în grupa 18 de calificare, clasându-se tot pe locul 2, cu trei puncte adunate, după 1-3 cu Peng Yu-Han (Taipeiul Chinezesc) şi 3-0 cu ucraineanca Olha Ponko.

Jucătoarea Aradului, la un pas de podium la categoriile U15 şi U17

În primul tur de pe tabloul principal, Sferlea avea să treacă cu 3-0 de finlandeza Ella Kellow, apoi în 16-mi de finală cu 3-1 de nemţoaica Mia Griesel şi în optimi cu 3-1 de iberica Silvia Coll. În sferturi, ultimul meci în drumul spre medalie, jucătoarea noastră a cedat în faţa redutabilei japoneze Miwa Harimoto, 0-3. Vă reamintim că Sferlea a fost medaliată cu bronz la dublu, categoria U15, în cadrul WTT Youth Star Contender Doha 2022, iar începutul de an i-a adus medalii naţionale, aur la Cupa României de junioare II şi alte patru prezenţe pe podium la Campionatul Naţional rezervat aceleaşi categorii de vârstă. De asemenea, Sferlea este vicecampioană naţională de junioare la simplu în acest an, dar şi medaliată cu bronz cu echipa CSM Arad, tot la Naţionalele junioarelor. Din acest an, Alesia Sferlea va face pasul spre echipa de Superligă a Aradului!

Adela Strună a trecut şi ea de grupe, la categoria U19

La WTT Youth Contender Platja D’Aro, competiţie încheiată aseară, Aradul a mai avut-o în concurs, dar la categoria U19, pe Adela Strună, componentă a echipei de Superligă a CSM-ului şi care din vară va reveni de la Bistriţa la clubul de pe Mureş, pe care îl va reprezenta în competiţiile naţionale. Strună a evoluat în grupa 11 de calificare, clasându-se pe locul 2, cu trei puncte, după 3-0 cu iberica Angela Rodriguez şi 0-3 cu portugheza Matilde Pinto. În primul tur de pe tablou, Strună a cedat cu 2-3 la seturi în faţa lui Mia Griesel din Germania. Campioană  europeană de junioare cu naţionala în 2021, Adela revine de la jumătatea acestui an la CSM Arad, sub comanda lui Cristi Dodean, dar în paralel va juca şi pentru echipa din Debrecen, în Ungaria.                

 

Facebook Comments