Alertă meteo! Cod portocaliu de vijelii în peste jumătate de țară

by Cristian Dobre

Este alertă meteo de ultimă oră emisă de meteorologi. Este cod portocaliu de vijelii în peste jumătate de țară începând de astăzi de la ora 13 și până mâine 28 iunie, ora 01.

„Fenomene vizate: intensificări puternice ale vântului, vijelii, grindină, cantități de apă însemnate.

La începutul intervalului în Moldova și Maramureș, apoi și în Transilvania, Crișana, local în Banat și nord-estul Munteniei, vor fi perioade în care vântul va avea intensificări puternice, cu rafale, în general, de 80…100 km/h, vor fi vijelii, frecvente descărcări electrice și averse torențiale. Îndeosebi în nord-vestul teritoriului se va semnala grindină de dimensiuni medii și mari, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și izolat 50…60 l/mp” arată ANM pe avertizarea de cod portocaliu.

„În intervalul menționat, în Dobrogea, local în Muntenia și Banat, precum și în nordul Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice, averse ce vor avea și caracter torențial și, posibil, grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp și izolat 35….40 l/mp”, informează ANM pentru zonele vizate de cod galben.

Sursa: stiripesurse.ro

Facebook Comments