Alegerile din PD-L revin la normal: Falcă a fost umilit de Predoiu şi în Regiunea Sud

by Florian Popa

Competiţia pentru desemnare candidatului la alegerile prezidenţiale din partea Partidului Democrat Liberal a ajuns, săptămâna trecută, în Regiune Sud, membri de partid fiind aşteptaţi, sâmbătă, la vot, pentru a-şi alege favoritul. Aşa cum era de aşteptat, Cătălin Predoiu a fost din nou favoritul absolut al membrilor PD-L, obţinând scoruri categorice, aşa cum s-a întâmplat şi în regiunile Nord-Est, Nord-Vest şi Centru, dar şi în judeţele din Regiunea Sud-Vest, cu excepţia Aradului.

Alegerile de sâmbătă, din PD-L, au arătat încă o dată că, acolo unde Gheorghe Falcă nu poate pune presiune pe membri de partid, aproape nimeni nu-l votează. Acolo unde nu merge cu ameninţări, democrat-liberalii aleg ce e mai bun, adică pe Cătălin Predoiu, în cazul de faţă. Iar dacă nu e Aradul, unde oamenii au fost aduşi cu microbuzul la vot, Gheorghe Falcă obţine scoruri umilitoare. Este şi cazul Regiunii Sud, unde cu excepţia judeţuluiVâlcea, Predoiu a luat scoruri de peste 75 la sută.

Falcă, doar trei la sută în Olt

Cea mai categorică victorie a lui Cătălin Predoiu a fost în Olt, unde au fost înregistrate 1.667 voturi, din care 96,88 % pentru Cătălin Predoiu şi doar un procent de 3,12 pentru Gheorghe Falcă. La Gorj, au fost 3.020 votanţi, iar 2.229 l-au preferat pe Predoiu, adică 75 la sută, şi doar  770 pe Falcă, adică 25 la sută. La Mehedinţi, s-au prezentat la urne 2.219 votanţi. Din totalul pdl-iştilor prezenţi la urne, Predoiu a primit 1.893 de voturi valabil exprimate, iar Falcă doar 304. Astfel, Predoiu a obţinut 85% din sufragii, în timp ce primarul Gheorghe Falcă a primit doar 15%. Alegerile interne din cadrul PDL Dolj pentru desemnarea candidatului la funcţia de Preşedinte al României au fost câştigate categoric de prim-vicepreşedintele Cătălin Predoiu. În urma numărării voturilor exprimate sâmbătă de către democrat-liberalii doljeni, Cătălin Predoiu a obţinut 5446 de voturi, reprezentând  85,40 % din voturile valabil exprimate, în timp ce Gheorghe Flacă a primit doar 931 de voturi, ceea ce reprezintă 14,60 % din voturile valabil exprimate.

Lupta cea mai strânsă a fost în judeţul Vâlcea, unde din cei 2.945 de votanţi, 1.670 l-au preferat pe Predoiu, iar alţi 1.262 voturi valabile au mers spre Gheorghe Falcă. Predoiu a obţinut 57% din voturi, iar Gheorghe Falcă 43%.

Pentru Gheorghe Falcă, aceasta este a patra înfrângere umilitoare în competiţia pentru desemnarea candidatului PD-L la prezidenţiale. Cu excepţia Regiunii Vest, unde câştigat datorită voturilor arădenilor, obţinute se ştie cum, în rest Falcă a pierdut pe linie. În Regiunea Nord-Est, Gheorghe Falcă a obţinut doar zece la sută din voturi, iar Predoiu 81 la sută, în Regiunea Nord-Vest, Falcă a obţinut 22 la sută, iar Predoiu 77 la sută. Iar în Regiunea Centru, Predoiu a obţinut 75,69 la sută, iar Gheorghe Falcă 24 la sută.falca

Facebook Comments