Alege mașina second hand potrivită pentru tine – 5 sfaturi

by webeditor

Atunci când vrei să cumperi o mașină la mâna a doua este foarte important să iei în calcul toți factorii care ar putea influența nivelul de inspirație al deciziei pe care o vei lua. A alege mașina potrivită nu este deloc ușor, în condițiile unei piețe care oferă foarte multe autoturisme de proastă calitate, vândute de oameni de rea credință, care uneori ascund și defectele mașinilor. Totuși, cum nu există pădure fără uscături, nu poate să existe nici piață auto second-hand fără oameni care vor să se îmbogățească pe seama neatenției altora. Asta nu trebuie să te descurajeze, ci să te facă doar să devii mai vigilent atunci când decizi să cumperi o mașină la mâna a doua. Riscurile vor exista mereu, dar dacă alegi să urmezi un plan bine determinat și care să aibă în vedere toate aspectele care ar putea ridica probleme, cu certitudine o să reușești să rezolvi problema rapid și cu un cost agreabil. Iată cinci dintre sfaturile de care ar trebui să ții cont atunci când urmărești să cumperi o mașină la mâna a doua.

Cere ajutorul experților

Atunci când decizi să cumperi un autoturism second hand, poți apela alege să cumperi autovehicule rulate de aici, adică de pe platforme online, sau chiar dintr-un târg auto unde te poți deplasa pentru a vedea mai multe modele. Totuși, odată ce te-ai întâlnit cu proprietarul mașinii, indiferent de locul în care se deschide discuția, vei dori să verifici autoturismul și să îi analizezi caracteristicile. Cum foarte multe vehicule sunt importate și există oameni care se ocupă doar cu asta, interesul lor este să obțină sume cât mai mari din afacerile pe care le încheie, iar mulți ajung să trișeze și să ascundă defecte grave ale unor autoturisme. De aceea, este foarte bine să ceri ajutorul unui expert, precum un mecanic auto foarte experimentat, care te poate însoți atunci când mergi să cauți mașina. Acesta va putea să sesizeze imediat eventualele probleme pe care ochiul unui om obișnuit nu le poate recunoaște. De asemenea, dacă primești girul expertului, te vei simți mult mai împăcat cu achiziția făcută și te vei bucura liniștit de mașina ta. 

Analizează piața

Mediul online poate să fie prietenul tău cel mai bun atunci când trebuie să cumperi o mașină. Mai ales când vine vorba despre piața second hand, spațiul virtual te poate ajuta prin prisma faptului că îți pune la dispoziție informații pe care le poți compara. Dacă te orientezi spre un anumit model, poți cerceta prețurile practicate pe site-urile de vânzări și îți poți face o idee despre valoarea medie a acestuia, în funcție de caracteristicile mașinii. Astfel, vei ști dacă cineva încearcă să îți ceară un preț foarte mare pe o mașină care nu valorează atât. Este foarte important să faci o analiză a pieței înainte de a lua o decizie sau de a viziona anumite mașini. 

Cumpără din locurile potrivite

Nu toate piețele au doar negustori cinstiți, iar locurile din care poți cumpăra mașini la mâna a doua sunt împânzite de speculanți. Orientează-te către târguri și site-uri recunoscute, pentru că șansele sunt să găsești și vânzători de bună-credință și, pe cale de consecință, o mașină convenabilă pentru tine. Sunt de evitat vânzătorii care au recenzii slabe pe internet sau la care observi o atitudine necivilizată. 

Detaliile fac diferența

Atunci când vezi pentru prima dată mașina pe care vrei să o cumperi, trebuie să fii foarte atent la elementele care sar în ochi, precum kilometraj, interior și caroserie. Desigur, kilometrajul ar trebui să arate o valoare în concordanță cu vechimea mașinii, iar ceea ce pare prea bun ca să fie adevărat, probabil nu e adevărat. Ai grijă la zgârieturile ascunse și la sunetele scoase de motor. Aceste elemente pot ascunde probleme grave. 

Graba strică treaba

Deși este un clișeu, graba chiar strică treaba atunci când vrei să achiziționezi o mașină la mâna a doua. Dacă alegi să mergi pe prima variantă care îți iese în cale, este posibil să faci o greșeală, ba chiar una destul de costisitoare. Informează-te, întreabă și mergi să vezi mai multe opțiuni înainte de a alege una definitivă.

A cumpăra o mașină second hand poate fi o adevărată încercare, dar dacă ai un plan de care ții cont, lucrurile vor funcționa foarte bine. 

Facebook Comments