ALDE Arad s-a aliat cu PNL și pregătește „executarea“ unui viceprimar PSD

by Cosmin Mihuta

Situația de la Almaș, unde primarul ALDE s-a aliat cu cei de la PNL, fiind dați afară consilieri din ambele partide, care nu au fost de acord cu această înțelegere, are, din păcate, girul conducerii județene a formațiunii conduse la nivel național de către Călin Popescu Tăriceanu. Ceea ce prezentam săptămâna trecută, și anume faptul că la Almaș s-a constituit acest grup ALDE-PNL și că urmează să fie executat viceprimarul PSD al comunei, care nu este de acord cu afacerile unor grupuri de interese, iată că este confirmat de conducerea ALDE Arad.

Printr-un comunicat de presă, ALDE Arad anunță că îl susține pe deplin pe primarul de la Almaș, Aurel Ginu Costea, care a decis să-i retragă sprijinul politic colegului său, consilierul Florea Emil, care nu era de acord cu alianța cu PNL. În același timp, cei de la PNL, așa cum arătam săptămâna trecută, au retras și ei sprijinul unui consilier, care nu era împotriva alianței cu ALDE. Ca lucrurile să fie clare până la capăt, ALDE Arad ne confirmă că de fapt înțelegerea cu PNL este parafată la un nivel mult mai înalt, cel județean, și că se pune la cale „executarea“ viceprimarului PSD Codruț Dașcău, de la Almaș.

Iată ce ne spune conducerea ALDE Arad, prin vocea lui Florin Galiș: „Din punctul nostru de vedere, câtă vreme viceprimarul PSD lucrează în echipa administrativă de la Almaș așa cum am convenit, nu se pune problema să fie schimbat. Până la urmă e vorba de o îmbunătățire a echipei ALDE Almaș prin cooptarea unui nou consilier care să fie util și organizației“. Cu alte cuvinte, atâta timp cât viceprimarul nu deranjează interesele ALDE-PNL, acesta nu va avea nicio problemă. Altfel, va fi schimbat de urgență. Este o amenințare mai mult decât voalată la adresa viceprimarului PSD al comunei Almaș, care ar trebui să închidă ochii la neregulile din primărie, dacă vrea să-și păstreze funcția.

Nu este singurul caz în care ALDE și PNL și-au dat mâna la Arad, un altul, la fel de răsunător, este cel de la Vladimirescu, unde consilierul celor de la ALDE a votat viceprimarul PNL, votul său fiind decisiv. Deși se știa de la început că acest consilier nu va vota alături de PSD, conducerea județeană ALDE l-a menținut în funcție, din motive care ne scapă, abia după câteva luni, când nu mai conta, fiindu-i retras sprijinul politic.

Facebook Comments