Ajutor pentru proaspete mămici de 2.000 de lei pentru fiecare bebeluș

by Florian Popa

Femeile aflate în situații de risc și care devin mame începând cu anul acesta vor putea beneficia de un ajutor în valoare de 2000 de lei, în cadrul unui program cu o valoare de 12 milioane de euro, din fonduri europene, anunță ministrul Familiei, Gabriela Firea, scrie antena3.ro.
Ministrul spune că a avut o întâlnire de lucru cu Roxana Mânzatu, secretar de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, fost ministru al Fondurilor Europene.
„Nu se oferă direct bani, pe care i-ar putea folosi în alte scopuri, ci tichete sociale sub forma unui card electronic! Acest ajutor se emite în maximum trei luni de la momentul nașterii și poate fi folosit de proaspeții părinți doar pentru a cumpăra produse destinate nou-născuților.
Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse se implică direct în acest proiect, gestionat de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. Oferim sprijin serviciilor sociale din toată țara când vor fi distribuite aceste tichete sociale. Proiectul ajunge în scurtă vreme la aprobare pe masa Guvernului”, a scris Firea pe Facebook
Ministrul spune că anul trecut s-au născut cei mai puțini copii din ultimul secol.
„Mulți tineri au renunțat la gândul de a fi părinți din cauza situației economice îngreunate de pandemia din ultimii doi ani. Orice mic ajutor poate fi doar benefic și ne poate ajuta să oprim declinul demografic din țara noastră”, încheie ministrul.

Foto: antena3.ro

Facebook Comments