AJUTOR GUVERNAMENTAL PENTRU SLOVENIA

by Sida Voicu

România va trimite în Slovenia două generatoare de mare putere ca răspuns la apelul de ajutor venit din partea acestei ţări afectată grav de căderi masive de zăpadă şi de temperaturi scăzute. Anunţul a fost făcut de premierul Victor Ponta în cadrul unei şedinţe a Comandamentului de Iarnă desfăşurată luni la ora 15.00.

Masivele căderi de zăpadă şi temperaturile scăzute au lăsat fără energie electrică 200.000 de persoane din Slovenia, aproximativ 10 % din populaţia ţării, a declarat duminică premierul Alenka Bratusek, transmite EFE.

În aceste condiţii, Slovenia a cerut ajutorul ţărilor vecine pentru a primi grupuri electrogene, a informat ministrul apărării, Roman Jakic, pe contul său de twitter.

„Acest fenomen nu s-a mai produs niciodată pe o zonă atât de întinsă”, a afirmat şeful guvernului de la Ljubljana.

Cea mai afectată este partea de sud-vest a Sloveniei, în apropiere de oraşul Postojna, unde Ministerul Apărării a trimis mai multe generatoare electrice pentru a veni în ajutorul cetăţenilor.

Armata, pompierii şi jandarmii participă la acţiunile din zonă, unde zăpada depusă şi copacii prăbuşiţi afectează şi transportul rutier şi feroviar.

 

Facebook Comments