Ajuns last-minute la naţionala U21, utistul Petre este încrezător înainte de Euro (VIDEO)

by Sorin Haut

Fotbalistul echipei naţionale Under-21, utistul Adrian Petre, a declarat, într-o conferinţă de presă desfăşurată la Budapesta, că aşteptările privind participarea României la Campionatul European de tineret 2021 trebuie coborâte, dar nu şi speranţa şi încrederea că se poate realiza din nou performanţa de la EURO 2019, atingerea fazei semifinalelor. „Acum doi ani eram cotaţi chiar cu şansa a patra dacă îmi aduc bine aminte. Acum suntem cu şansa a treia din ce am văzut. Atunci am făcut surpriza şi cred că lumea se aşteaptă să facem la fel şi anul acesta. Dar cred că trebuie să ne coborâm aşteptările, nu şi speranţa şi încrederea, doar aşteptările pentru a nu fi dezamăgiţi apoi. Să o luăm pas cu pas, ca acum doi ani. Aşa trebuie să facem şi acum, nu să ne gândim că Ungaria nu ne va pune probleme sau că ne putem califica lejer. Sunt meciuri grele, la acest nivel nu mai sunt aşa diferenţe. Aşa cum am fost noi o surpriză acum doi ani, aşa poate fi Ungaria acum„, a afirmat arădeanul, potrivit site-ului FRF. „Înseamnă o responsabilitate şi o mândrie să fiu prezent la al doilea Campionat European consecutiv. Sunt conştient că sunt aşteptări de la mine şi de la echipă. Iar eu cred că sunt pregătit să ajut echipa. Eu nu simt presiune, simt doar responsabilitate. Cred că dacă fiecare îşi ştie rolul din echipă atunci vom face o figură frumoasă„, a adăugat jucătorul formaţiei UTA. Petre a menţionat că absenţa fanilor de la această ediţie a Campionatului European reprezintă un dezavantaj pentru România.

 

„Suntem conştienţi că va fi o atmosferă diferită faţă de acum doi ani. Atunci ne-au ajutat foarte mult suporterii, a fost o emulaţie fantastică în jurul nostru şi asta ne-a dat putere. Acum trebuie să abordăm diferit meciurile. Dar noi avem încredere în fiecare jucător şi fiecare om care poate să aducă un plus echipei. Este un minus pentru noi faptul că nu vor fi fani. Ne va dezavantaja absenţa lor, dar trebuie să ne ambiţionăm mai mult. Acum se juca şi în Ungaria şi probabil ar fi fost foarte mulţi suporteri români. Dar ştim că vor fi în faţa televizoarelor alături de noi. Important este să câştige echipa şi aşa vom face fericiţi şi oamenii de acasă„, a explicat atacantul.

Reprezentativa de fotbal Under-21 a României se află în prezent la Budapesta unde va participa în perioada 24-31 martie la faza grupelor a Campionatului European de tineret din Ungaria şi Slovenia. Distribuită în Grupa A, alături de ţara gazdă, Germania şi Olanda, selecţionata României va disputa toate cele trei partide la Budapesta, pe Stadionul Uj Bozsik.

Programul României U21: 24 martie, 22:00: România – Olanda; 27 martie, 19:00: Ungaria – România; 30 martie, 19:00: Germania – România. Primele două clasate ale fiecărei grupe se vor califica în faza eliminatorie a competiţiei care se va disputa între 31 mai şi 6 iunie 2021. (agerpres)

Facebook Comments