Airbnb va găzdui 20.000 de refugiați afgani

by Florian Popa

Platforma online de închirieri de locuințe Airbnb „va începe să primească gratuit 20.000 de refugiaţi afgani în lume” pentru a răspunde „uneia dintre crizele umanitare cele mai grave ale timpurilor noastre”, a anunţat marţi cofondatorul Brian Chesky, conform digi24.ro.
Airbnb „va plăti pentru aceste sejururi”, dar „nu va putea (acţiona) fără generozitatea gazdelor”, scrie Chesky pe contul său de Twitter, propunând persoanelor doritoare să primească gratuit o familie de refugiaţi să-şi semnaleze intenţia pe platformă.
Începând din 2012, această societate americană permite gazdelor să pună la dispoziţie camere gratuite pentru găzduirea migranţilor, prin intermediul platformei sale ‘Open Homes’, scrie AFP, citată de Agerpres.
„Deplasarea şi reinstalarea refugiaţilor afgani în SUA şi în alte locuri constituie una dintre crizele umanitare cele mai grave ale timpurilor noastre”, afirmă Brian Chesky, care speră „să-i inspire şi pe alţi responsabili economici să procedeze la fel” ca societatea sa.
Căderea capitalei Kabul în mâinile talibanilor pe 15 august a precipitat mii de oameni la aeroportul Hamid Karzai, singura poartă de ieşire din Afganistan, de unde au fost evacuate peste 53.000 de persoane, mai multe decât în podul aerian organizat de SUA la căderea Saigonului în anul 1975.

Facebook Comments