Aglomeraţie la frontiera cu Ungaria. Prin Vama Nădlac II au ieşit din ţară 43.000 de persoane

by Florian Popa

Peste 43.000 de persoane au ieşit din ţară, în ultimele 24 de ore, doar prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, care este cel mai aglomerat de la frontiera Schengen, iar aici se aştepta, vineri dimineaţă, aproximativ o oră pentru verificarea documentelor, în condiţiile în care erau deschise nouă artere de control.
Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Andrei Dincă, a declarat, pentru AGERPRES, că aglomeraţia de la frontiera cu Ungaria se menţine de câteva zile, pentru că românii care lucrează în străinătate şi au venit în ţară de sărbători se întorc în aceste zile la locurile de muncă din vestul Europei.
Conform acestuia, peste 43.000 de persoane, cu 14.600 de mijloace de transport, au ieşit din România prin PTF Nădlac II în ultimele 24 de ore, ceea ce înseamnă de opt ori mai multe decât într-o zi obişnuită.
„În această perioadă de aglomeraţie pe sensul de ieşire din România, menţinem personalul suplimentar de control alocat şi folosim la capacitate maximă infrastructura punctelor de trecere, pentru a reduce pe cât posibil timpii de aşteptare”, a declarat Andrei Dincă.
El a precizat că pentru traficul uşor au fost suplimentare arterele de ieşire fiind folosite artere dedicate în mod obişnuit traficului greu. Astfel, din cele 10 artere de ieşire din ţară din PTF Nădlac II, vineri dimineaţă au fost folosite nouă doar pentru autoturisme, iar timpul de aşteptare pentru trecerea graniţei a fost de aproximativ o oră.
Poliţia de Frontieră Arad reia recomandarea pentru cei care pleacă la drum spre vestul Europei de a consulta aplicaţia „Trafic online” de pe site-ul Poliţiei de Frontieră Române, unde sunt precizaţi timpii de aşteptare din punctele de trecere a frontierei cu Ungaria.
În celelalte puncte de trecere din judeţul Arad situaţia este mai bună, conform aplicaţiei. La Nădlac I se aşteaptă circa 40 de minute pentru ieşirea din ţară, fiind disponibile două artere, iar la Turnu şi Vărşand se aşteaptă 10 – 15 minute.

Facebook Comments