Afacerile din comerţul cu autovehicule au crescut în primele 7 luni cu 3,2%

by Florian Popa

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut, pe serie brută, cu 3,2%, în primele şapte luni faţă de perioada similară din anul anterior, iar volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei a urcat cu 33,1%, potrivit datelor publicate joi de Institutul Naţional de Statistică, scrie agerpres.ro.
Astfel, în perioada 1 ianuarie -31 iulie 2022 comparativ cu perioada 1 ianuarie -31 iulie 2021, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a înregistrat o cifră de afaceri mai mare cu 3,2%, influenţată de creşterea cifrei de afaceri la: comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+6,8%), comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+6,1%), comerţul cu autovehicule (+1,8%) şi activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+1,1%).
În perioada menţionată, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 1,5%.
Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în primele şapte luni din 2022 a înregistrat o cifră de afaceri cu 33,1% mai mare comparativ cu perioada similară din 2021, influenţată de creşterea cifrei de afaceri la: activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+39,7%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+35,9%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+25,8%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+22,9%) şi serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+22,6%).
Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1 ianuarie -31 iulie 2022, a înregistrat o cifră de afaceri cu 36,7% mai mare comparativ cu perioada corespunzătoare din 2021.
Potrivit INS, volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna iulie 2022, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 6,1%, ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (-11,0%), comerţul cu autovehicule (-10,7%) şi la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-1,1%). Comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule a crescut cu 2,3%.
Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iulie 2022, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 0,4%.
În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna iulie 2022, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o creştere cu 11,5%, datorită creşterilor înregistrate la activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+14,1%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+13,4%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+9,3%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+7,2%) şi la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+3,1%).
Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iulie 2022, faţă de luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 2,2%.
Conform INS, volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna iulie 2022, comparativ cu luna iulie 2021, a înregistrat o scădere cu 3,6%, ca urmare a scăderilor înregistrate la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-8,4%), comerţul cu autovehicule (-4,2%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-1,3%). Comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor a crescut cu 9,0%.
Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iulie 2022, a înregistrat o scădere cu 0,1% faţă de luna iulie 2021.
Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna iulie 2022, a înregistrat o cifră de afaceri cu 18,5% mai mare comparativ cu luna iulie 2021, datorită creşterilor înregistrate la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+29,9%), activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+25,0%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+24,9%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+21,2%) şi la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+4,6%).
Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iulie 2022 a crescut cu 21,0%, comparativ cu luna iulie 2021.

Facebook Comments