Afaceri urât mirositoare la Primăria Chișineu-Criș

by Florian Popa

De la alegerile din septembrie 2020, dinspre Primăria Chișineu-Criș se aud tot felul de vești, despre modul, hai să-i spunem defectuos, în care este condus orașul de către noul primar Flavius Chereji.

Aproape că nu e ședință de consiliu local, în care să nu fie introduse pe ordinea de zi tot felul de proiecte cu dedicație, în spatele cărora aflăm din surse din primărie sau din consiliul local, că ar sta afaceri… urât mirositoare.

Despre lipsa de transparență și modul hei-rupist în care înțelege primarul Chereji să conducă primăria, s-a mai vorbit în presa locală. Așa cum s-a vorbit și despre modul în care același primar a transformat apartamentele ANL în afacere de partid.

Acum, vorbim despre un nou proiect de hotărâre, care a fost pregătit parcă cu dedicație, în ultima ședință a Consiliului Local Chișineu-Criș. Este vorba despre închirierea unei suprafețe de 417 mp, pentru deschiderea unei terase. Ce e interesant e faptul că o parte din acea suprafață, adică 347 de mp, a fost ocupată până la sfârșitul anului trecut de o firmă care plătea o chirie lunară de 520 de euro, conform referatului atașat proiectului. Acum, pentru 417 mp, Primăria Chișineu-Criș își propune să încaseze 298 de lei pe lună, adică de aproape 10 ori mai puțin. În plus, inițiatorul proiectului, adică primarul Chereji, propune închirierea acelui teren pe o perioadă de 10 ani. Nu mai spunem că prin primărie se vorbește despre apropierea dintre firma care dorește să deschidă o terasă pe acel teren și primarul liberal al orașului.

Culmea e că, în ultima ședință a Consiliului Local, desfășurată în absența primarului, plecat cu treburi „urgente“, chiar aleșii PNL au solicitat retragerea proiectului. Semn că nici colegii primarului Chereji nu au încredere că vorbim de o afacere care să fie în beneficiul administrației locale. Să vedem cum se va încheia această telenovelă, cu multe episoade, certuri în PNL, trântit de uși și multe alte picanterii.

Facebook Comments