Aeroportul din Hamburg rămâne blocat în timp ce ‘criza ostaticilor’ continuă

by Andreea Radu

Poliția din orașul nord-german Hamburg continuă să gestioneze o presupusă situație de ostatici la aeroport, după ce un bărbat a pătruns cu mașina printr-o barieră de securitate și a ajuns pe pistă. Poliția susține că în mașină se află cel puțin două persoane, inclusiv un copil. Traficul aerian la aeroportul din Hamburg a rămas blocat duminică din cauza unei presupuse situații de ostatici pe pistă, după presupusa răpire a unui copil de către tatăl său în cadrul unei dispute familiale, conform euronews.com.
„Operațiunea poliției continuă, traficul aerian rămâne suspendat până la noi ordine”, a scris conducerea aeroportului din nordul Germaniei pe X – anterior Twitter.
„Am mobilizat psihologi de poliție și suntem în prezent în discuții cu făptuitorul, mizăm pe o soluție negociată”, a declarat purtătoarea de cuvânt a poliției, Sandra Levgrün, pentru postul regional de televiziune publică NDR. Ea a numit acest lucru un „semn foarte bun” faptul că tatăl a rămas în contact cu autoritățile „atât de mult timp”.
Sâmbătă seara, în jurul orei 20:00 (ora locală), bărbatul a condus mașina prin poarta aeroportului și a ajuns pe pistă, trăgând de două ori în aer și aruncând două sticle incendiare, a declarat un purtător de cuvânt al poliției. Poliția a susținut că „disputa privind custodia copilului” a fost cauza incidentului.
Conform autorităților, un tată și copilul său rămân în mașină. Ziarul Bild a raportat că bărbatul are 35 de ani și este de naționalitate turcă, iar copilul este o fetiță în vârstă de 4 ani. Poliția a spus că negocierile au loc în limba turcă. Raportele indică faptul că soția șoferului mașinii a alertat poliția cu privire la răpirea copilului. Sâmbătă seara, 17 zboruri programate să aterizeze în Hamburg, cu un total de 3.200 de pasageri la bord, au trebuit să fie redirecționate. Duminică, sunt planificate în principiu 286 de zboruri, cu 34.500 de pasageri la bord, dar este puțin probabil ca acestea să poată ateriza până când situația este rezolvată.

Facebook Comments