Adrian Wiener: Cerem autorităților să salveze vieți, nu statistici!

by Andreea Radu

Extinderea testării este esențială pentru gestionarea eficientă a epidemiei de COVID-19. Autoritățile trebuie să se concentreze pe identificarea potențialelor focare de boală, nu pe cosmetizarea cifrelor.

În prezent, una dintre cele mai periculoase căi de răspândire a bolii (40% din transmitere), este prin contactul cu persoane asimptomatice. Neidentificate, acestea nu au pot fi izolate și transmit boala unui număr mare de persoane, cu care vin în contact.

Adrian Wiener, senator USR Arad: „Soluția este testarea unui procent din persoanele aparent sănătoase, oarecum similar sondajelor de opinie. Mai mult, ne concentrăm pe categoriile aflate în contact frecvent cu alții, prin natura muncii: șoferi de autobus, angajați ai magazinelor, etc.

Ulterior, vom putea izola cazurile identificate și vom ști exact unde să intervenim, pentru a diminua răspândirea comunitară. Acest mecanism, al testării prospective, a fost aplicat cu succes de Coreea de Sud, Singapore, iar acum de Germania.

Pentru a reuși acest lucru și în Arad, avem nevoie de creșterea numărului de teste procesate. În prezent, cele trei echipamente PCR aduse în Arad, deși operaționale, efectuează foarte puține teste. De exemplu, în jur de 40 de teste au fost făcute sâmbăta trecută.

Solicităm autorităților să ia măsuri urgente pentru creșterea reală a testării în județul nostru. Chiar dacă statisticile nu vor arăta la fel de bine, vom salva vieți!

Facebook Comments