ADRIAN TOLEA CERE DEMISIA VICEPREMIERULUI DRAGNEA

by Sida Voicu

Adrian Ţolea, prim-vicepreşedinte al PDL Arad, consideră că Liviu Dragnea, vicepremier al Guvernului, ar fi trebuit să-şi depună demisia, imediat după ce Legea privind descentralizarea a fost respinsă de Curtea Constituţională.

„Sunt două aspecte esenţiale în această decizie. Primul fapt este că raportul Curţii are peste 100 de pagini, iar cel de-al doilea este că decizia a fost luată în unanimitate. Nu se poate ca o Lege esenţială pentru viitorul României, pentru strategia de dezvoltare în următorii 20-30 de ani, să fie efectiv neconstituţională, în totalitatea ei”, a declarat Adrian Ţolea.

„Un alt aspect important este cel privind angajarea răspunderii Guvernului în faţa Parlamentului. O lipsă de sprijin parlamentar duce la căderea Guvernului, dar în acest caz, al complicităţii Guvernului cu majoritatea parlamentară, prin care s-a încălcat Constituţia, nu răspunde nimeni. Liviu Dragnea, în primul rând, dar şi întregul guvern Ponta ar trebui să plece. Dacă nu ai sprijinul Constituţiei, încălcând-o cu argumente ce ţin de 106 pagini, degeaba ai sprijinul unui Parlament aservit”, a încheiat Ţolea.

Chiar şi Mona Pivniceru, fost ministru al Justiţiei în Guvernul Ponta, consideră că inclusiv angajarea răspunderii pentru această lege ar fi neconstituţională.

Facebook Comments