ADRIAN TOLEA SUSTINE CA PRIMARII USL NU SUNT PERSECUTATI

by Calin Moga

Adrian Ţolea, prim-vicepreşedinte al PDL Arad, consideră nejustificat scandalul creat de USL la Arad, prin care acuză Consiliul Judeţean că discriminează primarii aparţinând Uniunii Social-Liberale.

„De fapt, este o formă prin care conducerea PSD şi PNL de la Arad îşi maschează propria neputinţă, adică incapacitatea de a atrage fonduri pentru judeţul Arad, inclusiv pentru primarii care i-au ajutat pe parlamentarii USL să ajungă în locuri călduţe la Bucureşti”, a afirmat Adrian Ţolea.

Acesta aminteşte că Guvernul USL ia de la fiecare primar, indiferent de culoarea politică, minim 25% din buget, prin deja celebră Ordonanţă 103, cea privind persoanele cu handicap şi însoţitorii acestora. „La acest fapt se adaugă şi tendinţa Guvernului Ponta de a nu aloca fonduri pentru investiţii. În concluzie, dacă tot vorbim de persecutarea primarilor USL din Arad, aceştia sunt persecutaţi tocmai de proprii lor conducători, fie că sunt cei de la Arad, fie că sunt cei din conducerea centrală. Este vorba despre o dublă persecuţie: pe de o parte nu primesc bani pentru investiţii, pe de altă parte prin această împovărare cu minim 25% din fondul alocat persoanelor cu handicap şi însoţitorii acestora, aceiaşi primari trebuie să taie din investiţiile pe care le-ar fi făcut din fonduri proprii. Noi am făcut un apel parlamentarilor USL să promită public arădenilor că vor vota împotriva acestei păguboase OG 103, când va ajunge în Parlament, pentru a deveni lege. Răspunsul a fost… o lungă tăcere!”, a mai declarat Adrian Ţolea.

Prim-vicepreşedintele PDL Arad aduce două exemple prin care PDL, prin structurile sale administrative, a iniţiat proiecte prin care a atras şi alocat fonduri pentru localităţile judeţului Arad, indiferent de culoarea politică a primarilor. „Aş aminti masterplanul de apă-canal, proiect iniţiat pe vremea guvernării PDL, unde sunt cuprinse foarte multe localităţi care au avut şi au primari USL. Spre exemplu, la Macea şi Fântânele, primării conduse de primari PSD, lucrările sunt aproape gata, fiecare proiect fiind în valoare de nouă milioane de lei, adică peste două milioane de euro. Un alt proiect important, de care m-am ocupat foarte mult, este cel privind Grupurile de Acţiune Locală, cunoscute sub numele de GAL-uri. Foarte multe primării cu conducere USL beneficiază de fonduri în urma proiectelor derulate prin GAL-uri, comune cum ar fi Buteni, Brazii, Dezna, Dieci, Gurahonţ, Hălmăgel, Vinga, Vladimirescu şi altele”, a mai declarat Adrian Ţolea. Pentru a fi şi mai concreţi, la Gurahonţ sunt semnate două contracte, în valoare de 50.000 de euro fiecare, pentru asfaltarea unei străzi (Măsura 3.2.2.), respectiv pietruirea unui drum (Măsura 1.2.5.). „Mă bucur că este aşa pentru că putem rezolva probleme punctuale ale cetăţenilor şi contribuim la dezvoltarea uniformă a judeţului Arad”, a completat Adrian Ţolea.

Facebook Comments