Adrian Todor: „PNL pune în pericol viața bolnavilor de inimă“

by Andreea Radu

În dorința de a-și deservi clienții politici, guvernanții PNL, prin privatizarea sănătății, sunt dispuși să riște, la propriu, viața bolnavilor cu afecțiuni cardiace.

„Decizia unilaterală, personală și abuzivă, a ministrului Sănătății, care nu s-a consultat cu nimeni atunci când a decis să reducă, de la 2 la 1, numărul angiografelor necesare pentru ca un spital să aibă acces la banii publici ai Programului Național pentru situații de Urgență, efectiv pune în pericol viața pacienților. Practic contravine grav normelor de siguranță în domeniu care impuneau condiția celor două angiografe ca măsură de siguranță pentru eventualitatea că unul dintre ele se defectează sau că apar doi bolnavi în același timp care au nevoie IMEDIATĂ de intervenția necesară.

Și este cu atât mai condamnabilă decizia ministrului liberal al Sănătății cu cât reprezintă proba unui conflict flagrant de interese dat fiind că unul dintre beneficiari este o clinic privată, unde ministrul continuă să fie angajat și să încaseze peste 4 mii de euro lunar.

PSD se opune categoric privatizării sălbatice a sănătății și cere guvernului liberal să reevalueze decizia ministrului și să dea prioritate vieții pacienților și nu intereselor financiare ale unităților sanitare particulare“, declară deputatul PSD Arad Adrian Todor.

Facebook Comments