Adrian Todor: „Liberalii trebuie să răspundă pentru ceea ce s-a întâmplat în weekend în vămile din Romania“

by Andreea Radu
Please follow and like us:

În Zilele prostiei PNL, Guvernul a înghesuit peste 30.000 de persoane pe care le-au ținut ca pe animale, în vămi.  Oamenii au stat ore în șir, la grămadă, fără sa respecte regulile de distanțare socială și măsurile minime de protecție.

„Liberalii trebuie să răspundă penal, în raport cu ceea ce s-a întâmplat în weekend în vămile din Romania, pentru  zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal. Practic au fost încălcate toate normele și prevederile instituite chiar de guvern la declanșarea Stării de alertă. Peste 30.000 de oameni au fost ținuți ore în tregi, în decursul a 3 zile, înghesuiți la cozi interminabile, fără nici o măsură de distanțare socială, mulți dintre ei nepurtând nici măcar echipament de protecție. Este vina exclusivă a guvernului pentru această situație, pentru faptul că majoritatea vămilor au fost închise, deși liberalii stiau dinainte că odată cu renunțarea la carantina instituționalizată va crește fluxul la intrarea în țară.

De exemplu, pe granița de vest, guvernanții au prevăzut prin actele normative emise la instaurarea Stării de Alertă că „Se menține închiderea temporară, totală sau parțială, a unor puncte de trecere a frontierei de stat, astfel: vama Turnu, județul Arad (cu excepția circulației lucrătorilor transfrontalieri); Salonta, județul Bihor – feroviar și rutier (cu excepția circulației lucrătorilor transfrontalieri pe cale rutieră); Săcuieni, județul Bihor (cu excepția circulației lucrătorilor transfrontalieri); Valea lui Mihai, județul Bihor – feroviar și rutier (cu excepția traficului feroviar demarfă); Carei, județul Satu Mare. Porțile de Fier II, județul Mehedinți; Drobeta-Turnu Severin, județul Mehedinți (cu excepția traficului de marfă); Orșova, județul Mehedinți; Moldova Nouă, județul Caraș-Severin; Naidăș, județul Caraș-Severin; Vălcani, județul Timiș; Stamora-Moravița, județul Timiș – feroviar (cu excepția traficului de marfă); Lunga, județul Timiș; Foeni, județul Timiș; Jimbolia, județul Timiș – feroviar (cu excepția traficului de marfă).

Guvernanții au procedat la fel de iresponsabil ca atunci când au organizat plecările masive din țară ale muncitorilor sezonieri, în timpul cărora oamenii au ajuns să se bulucească cu miile în aeroporturi și în autocare.

Declarațiile cinice ale premierului Orban, care sustine că autoritățile nu se așteptau la un asemenea flux și că au fost luate pe nepregătite, denotă iresponsabilitate și dovedesc incapacitatea actualului guvern de a gestiona situația de criză în care ne aflăm“, declară deputatul PSD Arad Adrian Todor.

Facebook Comments