Adrian Todor: Guvernul a scăpat pandemia de sub control!

by Florian Popa

Românii nu mai cred în măsurile adoptate de executiv! Oamenii nu mai cred în măsurile de protecţie şi restricţii, pentru că ele sunt încălcate chiar de cei care le impun. Nu mai cred în datele comunicate de Guvern pentru că sunt pline de contradicții și inconsistențe. Cu credibilitatea distrusă, acest guvern nu mai poate controla pandemia. E nevoie de un nou guvern, care să nu fie condus de PNL.

„Numărul tot mai mare al celor care nu respect măsurile restrictive impuse de autorităţi arată că românii nu mai cred că actualul guvern poate controla pandemia. Românii nu mai cred în datele prezentate de guvernul PNL. Oamenii văd inconsistența acestor date, care sunt colectate in mod haotic. În weekend, de exemplu, se testează puţin, ca şi cum virusul nu ar acţiona sâmbăta şi duminica.

Oamenii constată că Guvernul crește sau scade haotic numărul de teste efectuate zilnic. Nu e nicio regulă. Azi testează un număr, mâine se testează dublu sau doar jumătate.

Nu se fac anchete epidemiologice,  protocolul de testare prevede că nu se testează contacţii contactilor şi că nu se testează nici măcar contacţii direcţi dacă nu au simptome („nu vor fi testați contacții asimptomatici ai cazurilor confirmate”). Există o discrepanță majoră între numărul cazurilor pozitive la testele făcute la cerere (doar 4 la 8.107!, adică 0,05%) și cele făcute după protocoalele DSP (1.115 din 11.978, adică 10%).

Exemplele personale, date de autorităţi, au distrus orice urmă de credibilitate. Românii l-au văzut pe Orban însoţit de miniştrii cum chefuiesc în incinta guvernului fără distanţare socială şi fără măşti de protecţie. În același timp, ei cereau românilor să poarte măști, să nu chefuiască și să păstreze distanța socială.

Îl văd pe Iohannis fără mască în incinta Parlamentului European. În același timp, Iohannis îi făcea proști pe românii care nu respectă regula de a purta mască în incinte.

Văd cum Rareş Bogdan câştigă titlul de ,,idiotul săptămânii”, din partea unui ziar britanic, după petrecerea cu 100 de invitaţi din incinta unui restaurant, în condiţiile în care restaurantele sunt închise pentru oamenii de rând.  Același Rareș Bogdan se minunează ulterior că pe litoral lumea petrece fără să respecte regulile.

Îl văd pe ministrul Alexe, într-un cort cu 100 de penelişti, fără măşti şi fără alte mijloace de protecţie. În același timp, Orban și Iohannis îi certau pe români că nu sunt responsabili în fața pandemiei.

Nu poți cere unui popor să respecte regulile pe care le încalci chiar tu în calitate de decident. Nu poți cere unui popor să trateze cu seriozitate un risc de pandemie, când tu însuți, prin comportamentul tău, tratezi cu neseriozitate acel risc.

Dacă există un vinovat pentru faptul că populația nu mai privește cu aceeași seriozitate pandemia, vina aparține exclusiv acestui guvern care și-a compromis toată credibilitatea în gestionarea luptei cu noul coronavirus“, declară deputatul PSD Arad Adrian Todor.

 

Facebook Comments