Adrian Petre: „O onoare să jucăm la Campionatul European”

by Sorin Haut

Atacantul arădean Adrian Petre, component al echipei naţionale Under-21, a declarat pentru AGERPRES că ar fi o onoare să obţină calificarea la Campionatul European de tineret din 2019 şi să facă parte din generaţia care readuce speranţa în fotbalul românesc.

„Cu Ţara Galilor şi Liechtenstein sunt meciuri grele, meciuri decisive şi trebuie să fim la fel de motivaţi ca în partidele cu Bosnia şi Portugalia. Nu trebuie să subestimăm nicio echipă. Trebuie să fim conştienţi că e o şansă foarte mare pentru noi. Dar suntem optimişti, ne cunoaştem valoarea şi cred că o să facem o figură frumoasă în aceste ultime meciuri. Pentru noi, ca şi pentru întreaga ţară, ar fi o onoare să jucăm la Campionatul European. Ar fi extraordinar ca aceasta să fie generaţia care să readucă speranţa în fotbalul românesc. Eu nu pot decât să mă bucur de fiecare moment pe care îl petrec aici, la lotul de tineret, alături de staff şi colegi. Abia aştept să se termine aceste meciuri şi să ne bucurăm împreună de calificare”, a spus atacantul.

„Acum depinde doar de noi. Noi suntem cel mai mare inamic al nostru. Dacă facem ce trebuie să facem, atunci nu va fi niciun fel de problemă. Ţara Galilor are o echipă solidă. Britanicii în general sunt foarte bine clădiţi fizic, dar şi noi avem jucători puternici, atât fizic, cât şi psihic. În plus, eu cred că suntem o echipă mult mai închegată şi mai compactă decât ei. Grupul unit este punctul nostru forte. În tur a fost un teren foarte greu, cu care ei erau obişnuiţi. A trecut însă un an de atunci şi jucătorii de la noi au progresat mult. Eu cred că România este o echipă mult mai bună decât acum un an, când am făcut egal în Ţara Galilor”, a adăugat fostul atacant de la UTA.

Jucător în campionatul Danemarcei la Esjberg, Adrian Petre speră să joace cât mai mult în aceste ultime meciuri din cadrul preliminariilor CE 2019. „Am debutat la naţionala de tineret la meciul de acasă cu Portugalia, când am jucat 20-30 de minute. A fost greu să intru mai mult pentru că George (n.r. – George Puşcaş) a jucat bine, a marcat. Dar eu mi-am aşteptat şansa, am profitat de ea, iar când am intrat cred că mi-am făcut treaba cât de bine am putut. Aştept cu nerăbdare fiecare minut pe care îl voi primi în aceste meciuri şi voi da totul indiferent de cât voi juca. E normal să îmi doresc să joc cât mai mult, eu nu mă mulţumesc niciodată cu puţin, nu mă mulţumesc cu banca de rezerve. Dacă sunt aici vreau să şi joc, nu să fiu doar de complezenţă şi să mă uit la alţii cu joacă”, a menţionat el.

Născut în 11 februarie 1998, atacantul nu are amintiri de la ultima participare a echipei naţionale de tineret la un turneu final, dar ştie că tatăl său a fost la Bucureşti şi a urmărit câteva partide din cadrul CE 1998 găzduit de România. „În ’98 tatăl meu a fost la câteva meciuri de la Campionatul European de la Bucureşti, eu aveam atunci câteva luni. Jucătorii de atunci au confirmat ulterior şi în naţionala mare şi în campionatele unde au jucat. Aşa că şi noi vom avea această posibilitate. Dacă ne vom califica altfel vom fi văzuţi, alt respect vom impune. E normal, te simţi mai încrezător când ştii că ai realizat această performanţă. O participare la Campionatul European mi-ar aduce cu siguranţă alt nume în fotbal. Ar însemna foarte mult pentru cariera mea de acum încolo. De aici voi începe să îmi clădesc cariera. Campionatul European ar fi un punct de pornire”, a mai afirmat Adrian Petre.

Echipa naţională de tineret a României se pregăteşte începând de duminică la Centrul Naţional de Fotbal de la Buftea pentru ultimele două partide din cadrul preliminariilor CE 2019. La 12 octombrie, de la ora 19,00, România U21 întâlneşte Ţara Galilor pe Stadionul ”Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj-Napoca, iar la 16 octombrie, ora 21,00, selecţionata Liechtensteinului pe Stadionul ”Ilie Oană” din Ploieşti.

„Tricolorii” mai au nevoie de patru puncte pentru calificarea directă la Campionatul European ce va fi găzduit anul viitor de Italia şi San Marino. România ocupă în prezent primul loc în grupă, cu 18 puncte (8 jocuri), urmată de Bosnia, 18 puncte (9 j), Portugalia, 16 p (8 j), Elveţia, 10 p (9 j), Ţara Galilor, 10 p (8 j), Liechtenstein, 0 p (8 j). Cele 9 câştigătoare de grupe merg direct la turneul final, în timp ce 4 dintre cele 9 ocupante ale locurilor secunde, cele mai bune, vor disputa un play-off pentru alte două locuri.

AGERPRES

Facebook Comments