Adrian Mihalcea a fost prezentat astăzi de UTA, în calitatea sa de antrenor al Bătrânei Doamne. Fostul dinamovist a fost însoțit la prima sa conferință de presă din noul mandat de la Arad de Decebal Grădinariu, noul director sportiv al UTA-ei. Provocat de jurnaliștii arădeni, Mihalcea a atacat toate subiectele arzătoare ale momentului, dar pentru început și-a motivat revenirea sa la Arad: „Vreau să aduc mulţumiri domnului Meszar pentru răbdare, nu am vrut să las lucrurile neterminate la Slobozia. Ştiu unde am venit, ştiu că există presiune, că Aradul vrea performanţă. Este important să fim uniţi, de la conducere până la staff, jucători și suporteri şi cu siguranţă vom ajunge unde ne dorim cu toţii. Nu vreau să am conflicte cu nimeni, toți suporterii sunt importanți la Arad, îi știu foarte bine cum reacționează atât la bine dar și la greu, vreau să am o relație bună cu toată lumea (n.n. legat de conflictul galeriei cu conducerea). Am ales UTA pentru infrastructură, libertatea de a munci şi pentru că am o datorie morală faţă de acest club pe care l-am mai antrenat în urmă cu opt ani, în liga secundă. Discuțiile cu UTA au fost înaintea barajului, dar am vrut să termin treaba la Slobozia.” Primul antrenament utist estival sub comanda lui Mihalcea este programat în această seară, iar de la ora 18 este deschis presei. Practic, atunci vom ști cu exactitate ce jucători vin la reunire, pentru că vor fi mulți și din Academie, asta în condițiile în care o parte din seniori au primit zile în plus de vacanță. Mihalcea știe că acest context al venirii sale nu este unul tocmai favorabil, UTA confruntându-se cu probleme financiare, motiv pentru care conducerea clubului vrea o nouă strategie, bazată pe un lot format în majoritate din jucători români tineri. Tocmai de aceea poate, Mihalcea s-a simțit ușor jenat când a fost întrebat de obiectivul clar pe care și-a pus semnătura în contract, rezumându-se să declare:
A semnat pe doi ani, iar obiectivul este cumva… confidențial!
„Am un obiectiv în contract, iar dacă conducerea este de acord să vi-l spună nu am nici un fel de problemă. Cu siguranță, ne dorim o clasare mai bună decât în sezonul trecut. Am semnat un contract valabil doi ani cu UTA, dar cu un obiectiv intermediar pe care trebuie să-l îndeplinesc la finalul primului sezon. Nu vreau să vorbesc acum despre obiectiv. Doresc să-mi creionez lotul în proporţie cât mai mare până la plecarea în cantonamentul din Slovenia. Este clar că vom avea mai mulţi jucători români în lot şi tineri din Academie, pentru a ne încadra în regula de 6+5. Timpul este extrem de scurt, dar îmi plac provocările. Vreau să-mi implementez filozofia la UTA și anume agresivitate, disciplină şi fotbal ofensiv. Sunt adeptul unui sistem 4-3-2-1”, a mai spus Mihalcea, care a lăsat de înțeles că obiectivul său la UTA este cumva confidențial. E clar însă că în contextul dat, cu probleme financiare și o reîntinerire a lotului, obiectivul nu poate fi altul decât menținerea în SuperLiga sau cel mult o clasare onorabilă. În privința campaniei de transferuri, au fost avansate câteva nume, doi dintre foștii săi jucători fiind pe lista de la UTA. Mijlocașul Ovidiu Perianu (23 de ani) și atacantul Jordan Gele (32 de ani) sunt fotbaliștii celor de la FCSB, iar Mihalcea a confirmat că și-i dorește la Arad. Gigi Becali a declarat deja public că nici unul dintre cei doi fotbaliști nu intră în planurile campioanei pentru sezonul ce vine.
Îi vrea pe Gele și Perianu, este confirmată venirea lui Iacob
„Mi-ar plăcea să-i am pe Gele și pe Perianu aici, sunt jucători pe care îi cunosc, i-am antrenat. Au crescut mult în ultimul an și pot face față la un nivel mai ridicat. Am vorbit cu Gele, el trebuie să decidă, el trebuie să fie convins. Este sub contract la FCSB și am vorbit cu el doar despre ceea ce i-ar trebui lui ca să progreseze”, a declarat Adi Mihalcea. Totodată, noul antrenor al „Bătrânei Doamne” a confirmat sosirea lui Flavius Iacob la UTA. Fundașul dreapta de 24 de ani nu a rămas la CFR Cluj, dar și-a dorit rămânerea în SuperLigă, așa că „oficialii” Corvinului au fost de acord să-l împrumute în „alb-roșu”. „Îl cunosc din Liga 2-a, din duelurile directe cu Corvinul Hunedoara. Are un an de când nu a jucat și poate e puțin demoralizat el, dar va avea posibilitatea să-și revină”, a mai afirmat Mihalcea. În fine, a recunoscut că și-ar dori să lucreze cu Valentin Costache, însă susține că nu e tipul de antrenor care să insiste pe lângă jucători, atribuția fiind a conducerii. „Nu am avut discuții cu aproape nimeni, ci vreau să am în momentul când știu că sunt jucătorii noștri. Ei trebuie să fie convinși și să semneze, e mai mult problema lor, ei știu mai bine. Mi-am dat acordul, dar o discuție personală cu ei nu am avut. Discuția cu Costache încă este neclară, se negociază, mi-ar plăcea să rămână”, a mai punctat tehnicianul echipei arădene.
Decebal Grădinariu este director sportiv la UTA: „Un privilegiu, ca utist”
Conferința de presă a fost deschisă de Decebal Grădinariu, care din sezonul viitor va ocupa funcția de director sportiv. „Preiau acest post, impus de FRF, ca obligativitate în organigrama tuturor cluburilor din liga 1, pentru obţinerea licenței în sezonul 2025/2026 și a celor următoare. Ca pilon a filozofiei personale și colective, avem un obiectiv comun: să readucem echilibrul, rigoarea și ambiția într-un proiect care trebuie să însemne performanță. Vom fi clari în decizii, corecți în relații și exigenți în tot ce ține de munca de zi cu zi în cadrul clubului fanion al Aradului. UTA are identitate, are suporteri loiali care cunosc, respectă și se identifică cu tradiția și valorile acestui club. E momentul să avem și stabilitate. Mulțumesc conducerii pentru încredere. Este un privilegiu, ca utist, și o responsabilitate ca bornă profesională personală”, a spus Decebal Grădinariu. Oficialul clubului arădean a explicat de ce UTA s-a orientat spre Adrian Mihalcea: „Adi vine la UTA cu o experiență solidă în fotbalul românesc, atât ca jucător, cât și ca antrenor. A demonstrat, prin parcursul său din ultimii ani, că este un om dedicat, exigent și curajos. Avem încredere în viziunea lui, în capacitatea de a construi o echipă organizată, agresivă și cu identitate clară de joc. A venit cu dorința sinceră de a performa la Arad. Știm că provocările nu vor lipsi, dar la UTA am învățat că atunci când suntem uniți putem face lucruri mari”.