Adrian Dodean revine acasă după 21 de ani petrecuți în străinătate: va fi antrenor-jucător la Academia Daniela Dodean! (FOTO)

by Sorin Haut

Veste excelentă pentru tenisul de masă arădean, sport olimpic cu rezultate și performanțe de top de-a lungul timpului în special prin Daniela Dodean. În prim-plan e însă acum fratele Danei, Adrian, cel care se va întoarce în această vară la Arad, după nu mai puțin de 21 de ani petrecuți în străinătate. Ajuns la 39 de ani, cu o carieră impresionantă în spate, Adi revine acasă pentru a pune umărul la creșterea și afirmarea Academiei arădene ce poartă numele surorii sale. Aici va fi din luna august antrenor-jucător (n.n. antrenor mai este Bogdan Roman), iar pe finalul anului va juca pentru Academie, în Cupa României de seniori. În paralel va juca însă și pentru clubul german Union Velbert, la nivel de echipe. Obiectivele de viitor sunt însă mult mai importante, dezvăluite chiar de Adrian: „Mă întorc acasă pentru a forma o echipă puternică la Arad, vrem să ajungem să jucăm cu Academia în prima ligă și apoi în cupele europene. Dar pe de altă parte, ne propunem să creștem copii cât mai mulți, pentru a asigura viitorul tenisului de masă arădean. Nu am uitat de unde am plecat, mă încearcă multe emoții și un sentiment frumos când mă gândesc că peste câteva luni revin acasă, alături de fratele meu, Cristi. Ne dorim să facem o treabă cât mai bună, iar Aradul să rămână un centru important al țării!”

O carieră de poveste: titluri și medalii naționale în toate probele, rezultate de top și în străinătate!

Despre cariera lui Adrian Dodean putem povesti multe, pentru că el practică acest frumos sport de la vârsta de 6 ani, iar timp de aproape trei decenii, mai exact 28 de ani, din 1991 până în 2022, cu o întrerupere de doar trei ani (n.n. perioadă cât a jucat pentru ACTT București), a fost legitimat la CSM Arad, club unde a crescut și s-a consacrat. La vârsta de 13 ani era selecționat deja la Centrul Olimpic de la Bistrița, la 18 pleca în Capitală, pentru ca apoi să ia drumul străinătății, ofertat de cluburi importante din Europa. Pe plan național a cucerit cam tot ce se poate, adică titluri și medalii în toate probele, de la categoriile juvenile până la seniori, iar în străinătate a bifat cluburi importante, jucând în primele ligi din Germania, Portugalia sau Italia. Estrela Amadora (Portugalia), Pievele Emanuele și Roma (Italia), Werder Bremen, Grenzau și Union Velbert (Germania) sunt cluburile pe unde a trecut Adi, cu cei de la Union făcând chiar istorie, locul 3 la Cupa Germaniei din postură de divizionară secundă! De altfel, Adrian Dodean a fost desemnat cel mai bun sportiv al clubului Union, în sezonul 2022-2023, având prestații excelente în ultimii ani. De asemenea, pe când juca în prima ligă a Germaniei, la Bremen, a repurtat în 2010 o victorie mare la acea vreme, împotriva valorosului chinez Wang Xi. A fost mulți ani și component al loturilor naționale, iar cea mai de seamă performanță este bronzul european de la Stuttgart, cu echipa de seniori a României.

Obiective mari: Academia în prima ligă și apoi în cupele europene!

După câțiva ani foarte grei pentru familia noastră, anul acesta am primit o veste pe care mi-o doream atât de mult, și anume fratele meu se întoarce acasă pentru a pune umărul la proiectul de suflet al familiei, Academia Daniela Dodean, cu care ne dorim să obținem rezultate foarte bune în următorii ani! Toți frații suntem foarte uniți și împreună sunt sigur că o să ajungem la scopul dorit. Următoarea mare dorință este să o avem în echipa de fete pe Dana și să jucăm în cupele europene, asta bineînțeles după ce vom ajunge și cu echipa feminină în prima ligă. Pe această cale țin să precizez că dacă dorește cineva să ne sprijine cu proiectul nostru, îl așteptăm cu brațele deschise”, ne-a declarat Cristian Dodean, singurul frate rămas până acum acasă din familie, asta în condițiile în care Dana activează în Franța, la Saint Quentin, iar cealaltă soră, Andreea, este stabilită cu familia în Rusia. Adi era stabilit până acum în Germania, dar în vară revine acasă. Așadar, la nici doi ani de la inaugurare, Academia Daniela Dodean are planuri mari pentru viitor, cu mutări spectaculoase chiar la nivel de familie, demne de a aduce Aradul pe scena cupelor europene!

Facebook Comments