Adrian Butunoi: „Firmele din Arad plătesc mai mult pentru apa de ploaie decât pentru gaz sau electricitate“

by Andreea Radu

În iulie 2018, la cererea Companiei de Apă Arad, Consiliul județean, prin votul consilierilor PNL, a instituit un nou bir pe spatele agenților economici arădeni: taxa pe apa de ploaie. În urma acestei decizii, în ultimele luni, firmele arădene au ajuns să plătească mai mulți bani pentru apa de ploaie decât pentru gaz sau electricitate.

 „Firmele arădene au ajuns bătaia de joc a celor de la Compania de Apă, fiind nevoite să plătească facturi de zeci de mii de lei pentru apa de ploaie. Este strigător la cer ce se întâmplă în Arad, unde patronii plătesc mai mult pentru apa de ploaie decât pentru gaz, curent sau apa potabilă. Această situație este generată de o hotărâre votată anul trecut în Consiliul județean de către reprezentanții PNL, iar noi am spus încă de la acel moment că este inacceptabil ca să taxăm și apa de ploaie. În curând Marinel Cionca o să ne pună taxă și pe aerul consumat, ca să aibă PNL bani de sifonat prin instituțiile din subordine.

Am primit nenumărate sesizări în ultimele săptămâni de la oameni de afaceri disperați, care au de plătit 5.000, 7.000, 10.000 de lei pentru apa de ploaie. Această situație trebuie discutată de urgență în Consiliul Județean Arad și va trebui să luăm măsurile necesare pentru a elimina definitiv această taxă, care nu există în alte județe. Mai ales că legislația a fost modificată prin OG 114/2018, unde se precizează faptul că taxa POATE fi instituită în cazul în care e absolut necesar, adică societatea are probleme financiare grave, nu mai poate plăti salariile, e în prag de faliment etc.

Ceea ce nu e cazul la Arad. Compania de Apă, din contră, vedem că plătește salarii grase șefilor PNL, cum e doamna Pistru, de exemplu, care ia lunar zeci de mii de lei și nici măcar nu merge la serviciu, după cum relatează presa arădeană, sau cum a fost și domnul Cionca, până să ajungă președinte CJA. Și ca Geanina Pistru și Marinel Cionca sunt probabil zeci sau sute de angajați ai Companiei de Apă de la PNL Arad, care taie frunze la câini, în timp ce patronii arădeni sunt împovărați cu tot felul de biruri, pentru ca acei angajați să primească salarii nesimțite. Prin urmare, nu există nicio justificare serioasă pentru această taxă aberantă, care așa cum am mai spus trebuie eliminată urgent. Sper ca domii de la PNL să mai aibă o fărâmă de bun simț și să fie de acord să desființăm taxa pe apa de ploaie în prima ședință a Consiliului județean“, declară consilierul județean PSD Adrian Butunoi.

Facebook Comments