ADR VEST A SEMNAT CONTRACTE IN VALOARE DE 34 MILIOANE DE EURO

by Sida Voicu

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest) a semnat 15 contracte de finanţare în cadrul Programului Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice” (POS CCE), axa prioritară 1 „Un sistem de producţie inovativ şi eco-eficient”. Proiectele pentru care au fost semnate contractele de finanțare vizează întreprinderi mici şi mijlocii din Regiunea Vest.

Cele 15 contracte menționate urmează a fi finanțate prin intermediul unei noi operațiuni din cadrul POS CCE, preluată de ADR Vest – proiectele ajungând astfel să beneficieze de cele mai mari valori financiare nerambursabile acordate întreprinderilor mici și mijlocii – între240.000 și 1.437.073 euro, față de proiecte până la 240.000 euro, așa cum au beneficiat proiectele anterioare.

În cadrul acestei operațiuni, în Regiunea Vest există 27 de contracte de finanțare aprobate sau aflate pe lista de rezervă – din care 15 sunt semnate astăzi, 2 se află în curs de contractare, la 2 contracte de finanțare au renunțat beneficiarii, iar 8 contracte se află în curs de identificare a sursei de finanțare.

Astfel, valoarea totală a celor 15 proiecte contractate astăzi este de 34,44 milioane euro, dintre care 17,49 milioane euro (la cursul valutar de 4,4361 RON/Euro) reprezintă finanţarea nerambursabilă. Acestea se adaugă celorlalte 127 de contracte de finanțare finalizate sau aflate în implementare până în acest moment în Regiunea Vest – începând cu data preluării programului de către ADR Vest. Valoarea totală a proiectelor finanțate în Regiunea Vest prin axa 1 a Programului Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice, și aflate în implementare la ADR Vest este de 40,42 milioane euro (finanțare nerambursabilă).

Valoarea celui mai mare contract semnat astăzi se ridică la 2.722.851 euro – din care 1.437.073 euro reprezintă cuantumul finanțării nerambursabile, în timp ce valoarea celui mai mic contract de finanțare semnat astăzi se ridică la 508.197 euro – din care 286.188,14 euro reprezintă valoarea finanțării nerambursabile.

Prin implementarea celor 15 proiecte ale căror contracte se semnează astăzi se creează un număr de 180 locuri de muncă în Regiunea Vest, iar proiectele vizează crearea unor noi unități de producție sau diversificarea acesteia, modernizarea întreprinderii – inclusiv a procesului de producție, sau achiziționarea de tehnologie.

Ceremonia de semnare a contractelor de finanţare a avut loc la sediul ADR Vest în prezenţa domnului Sorin MAXIM – director general al ADR Vest – şi a beneficiarilor proiectelor contractate.

Facebook Comments