Adio depresie! Botoșaniul este salvarea UTA-ei, arădenii au câștigat după cinci luni în Superliga!

by Sorin Haut

UTA ajungea la ora meciului cu FC Botoșani după o serie de 14 meciuri fără victorie în campionat. Practic, arădenii nu au bătut pe nimeni de cinci luni, chiar de la meciul tur cu moldovenii, iar presiunea era mare și pe antrenorul Laszlo Balint, care a strâns și el 18 partide consecutive fără succes în cele două mandate la cârma UTA-ei, până la partida de astăzi. Echipa din Botoșani era în mare formă, obținând succese pe linie în 2023, trei la număr și având 8-0 în dreptul golaverajului. Așadar, erau toate premisele unei confruntări foarte grele, dar asta doar pe hârtie. Pentru că pe teren lucrurile au stat altfel, roș-albii având un start perfect de meci, toate ghinioanele spărgându-se în această după-amiază, în fața unui stadion mai mult de jumătate gol. Vremea rece și rezultatele slabe au adus în tribunele Arenei Francisc Neuman doar aproximativ 5000 de spectatori, care nu au regretat însă alegerea făcută, favoriții simțind în sfârșit gustul victoriei. UTA avea deja 2-0 după primele 11 minute! Mai întâi, în minutul 2, Șeroni a comis henț în careu la centrarea lui Postolachi, centralul Dumitrache acordând penalty după consultarea VAR. A transformat precis muntenegreanul Milosevic și arădenii conduceau cu 1-0 încă din minutul 3. Botoșaniul a acuzat șocul, iar UTA a profitat la maxim de slăbiciunile unei defensive ce părea de netrecut în acest început de an: era minutul 11, când același Milosevic marca din șase metri printre picioarele lui Pap, după o pătrundere frumoasă a lui Rareș Pop și o centrare la fel de bună pentru atacantul roș-alb.

Rareș Pop și Milosevic au fost decisivi în prima repriză

După un start de uitat, trupa lui Stoican a mai echilibrat jocul după 20 de minute și a și marcat prin Dragu, în minutul 27, reușită însă anulată pe motiv de ofsaid tot cu sistemul VAR, care și-a făcut bine treaba față de alte dăți. Utiștii s-au relaxat în apărare și până la urmă s-a făcut 2-1, gol semnat de Mihai Roman în minutul 38, dar au refăcut diferența de două goluri în prelungirile primei reprize, atunci când omul meciului, puștiul Rareș Pop, și-a încununat evoluția excelentă cu reușita de 3-1, șut din șapte metri la semi-înălțime, după o pasă a lui Ubbink. Stoican l-a schimbat la pauză pe modestul Mboko, întors pe toate fețele în prima parte de Pop, dar bulevardul Botoșani era să provoace și golul 4 al arădenilor, Milosevic ratând ocazia hatrick-ului, singur cu Pap, servant fiind același util Ubbink.

Echipa momentului a fost o glumă proastă la Arad…

UTA a gestionat bine avantajul în repriza secundă, una în care nu s-a mai jucat aproape nimic, cu oaspeții incapabili să pună în pericol poarta lui Balauru. UTA nu a mai forțat, Balint l-a aruncat în luptă și pe Otele, revenit în lot, iar finalul a fost liniștit, spre bucuria fanilor înfrigurați, scor final 3-1! Bătrâna Doamnă dă semne de viață și câștigă după 14 etape de secetă, apropiindu-se la un punct de Universitatea Cluj, echipă clasată pe loc de baraj. Botoșaniul se îndepărtează de play-off și declarațiile lui Valeriu Eftime de zilele trecute, conform cărora obiectivul e mai degrabă locul 7, sunt singura explicație a figurației de astăzi, de la Arad.

Formații oficiale:

UTA: Balauru – Benzar, Erico (66 Chindriș), Benga, Abeid (83 Hoxhallari) – Batha, Anton – R.Pop (83 Marrone), Ubbink (83 Barbosa), Postolachi (74 Otele) – Milosevic. Antrenor: Laszlo Balint

FC Botoșani: Pap – Mboko (46 Patache), Șeroni, Mutumbo, Țigănașu – Ivanov (61 Pinson), Dican – Dragu (78 Cioiu), Zabou (61 Florescu), Mailat (78 Golofca) – Roman. Antrenor: Flavius Stoican

Arbitri: Bogdan Dumitrache (București) – Ferencz Tunyogi (Zalău), Mircea Orbuleț (București). Rezervă: Viorel Flueran (Craiova).

Camera VAR: Rareș Vidican, Ciprian Danșa (ambii din Satu Mare). Observator FRF: Nicolae Grigorescu (Timișoara). Observator LPF: Ioan Bogdan (Arad).

Foto: UTA Arad, facebook

 

Facebook Comments