Aderarea la NATO va costa Macedonia 1,2 milioane de euro anual

by Andreea Radu

Statutul Republicii Macedonia de Nord de membru în Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) va costa anual 1,2 milioane de euro, a declarat ministrul apărării nord-macedonean, Radmila Sekerinska, informează joi MIA.
„Conform discuţiilor pe care le-am avut în NATO, (conform) proiecţiilor şi calculelor, Macedonia va contribui cu circa 1,2 milioane de euro la bugetul NATO. Nu este o sumă mare. De fapt, investiţiile în NATO sunt investiţii în apărarea şi în armata noastră, iar aceste costuri nu vor afecta bugetul ţării”, a declarat ministrul Sekerinska la postul Telma TV.
Ea a anunţat că personalul Misiunii Republicii Macedonia de Nord la NATO va fi suplimentat după semnarea Protocolului de Aderare, dat fiind volumul de muncă sporit.
„Misiunea noastră include secţiunile diplomatică şi pentru apărare, reprezentanţi din partea Ministerului Apărării şi Ministerului Afacerilor Externe. Preconizăm să avem 15 reprezentanţi din partea Ministerului Apărării, dintre care majoritatea ofiţeri de armată, cel mai probabil zece militari şi cinci civili. La ora actuală avem patru persoane şi plănuim să completăm personalul în timpul anului”, a spus Sekerinska.
Ea a adăugat că luna viitoare va fi delegat şi reprezentantul Republicii Macedonia de Nord la Comandamentul Suprem al Forţelor Aliate în Europa (SHAPE) din Mons.

 

Sursa: agerpres.ro

Facebook Comments