Acuzaţii de sifonare a banului public, la Cupa Atletico de vară pentru copii: “Nu au primit nici măcar un pahar cu apă!”

by Sorin Haut

Sebastian Bulumac, fost preşedinte al Suporter Club UTA, suporter împătimit al “Bătrânei Doamne” şi candidat la funcţia de primar al Aradului, în 2016, a lansat în spaţiul public două întrebări pentru conducerea clubului UTA dar şi pentru clubul Atletico, ambele conduse din umbră de Alexandru Meszar. De asemenea, sunt scoase la iveală detalii incredibile, poate neştiute de mulţi arădeni, cu privire la cum decurge un astfel de turneu pentru copii cu fonduri publice accesate în valoare de 28.000 de euro, concluziile urmând să le trageţi dumneavoastră, cititorii:

“𝟏. 𝐂â𝐭𝐞 𝐚𝐛𝐨𝐧𝐚𝐦𝐞𝐧𝐭𝐞 𝐚 𝐯â𝐧𝐝𝐮𝐭 𝐔𝐓𝐀 𝐩â𝐧ă 𝐚𝐜𝐮𝐦 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐬𝐞𝐳𝐨𝐧𝐮𝐥 𝟐𝟎𝟐𝟐𝟐𝟎𝟐𝟑? 𝐃𝐚𝐫 𝐟ă𝐫ă 𝐫ă𝐬𝐩𝐮𝐧𝐬 î𝐧 𝐩𝐫𝐨𝐜𝐞𝐧𝐭𝐞 ş𝐢 𝐟𝐞𝐧𝐭𝐞 𝐭𝐢𝐩𝐢𝐜𝐞 𝐝𝐞𝐣𝐚 𝐩𝐚𝐭𝐞𝐧𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐝𝐞 𝐯𝐨𝐢, 𝐜𝐢 𝐮𝐧 𝐧𝐮𝐦ă𝐫 𝐜𝐥𝐚𝐫: 𝟏.𝟎𝟎𝟎, 𝟏.𝟓𝟎𝟎, 𝟐.𝟎𝟎𝟎?

𝟐. 𝐏𝐞 𝐜𝐞 𝐚 𝐜𝐡𝐞𝐥𝐭𝐮𝐢𝐭 𝐀𝐭𝐥𝐞𝐭𝐢𝐜𝐨 𝐜𝐞𝐢 𝟏𝟒𝟎.𝟎𝟎𝟎 𝐑𝐎𝐍 (𝐞𝐜𝐡𝐢𝐯𝐚𝐥𝐞𝐧𝐭 𝐚 𝟐𝟖.𝟎𝟎𝟎 𝐄𝐔𝐑) 𝐚𝐜𝐜𝐞𝐬𝐚ţ𝐢 𝐝𝐢𝐧 𝐟𝐨𝐧𝐝𝐮𝐫𝐢 𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐜𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐨𝐫𝐠𝐚𝐧𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞𝐚 î𝐧 𝐝𝐨𝐮ă 𝐰𝐞𝐞𝐤𝐞𝐧𝐝𝐮𝐫𝐢 𝐚 𝐂𝐮𝐩𝐞𝐢 𝐀𝐭𝐥𝐞𝐭𝐢𝐜𝐨 𝐝𝐞 𝐕𝐚𝐫ă 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐜𝐨𝐩𝐢𝐢, 𝐠𝐫𝐮𝐩𝐞𝐥𝐞 𝟐𝟎𝟏𝟎𝟐𝟎𝟏𝟓, î𝐧 𝐜𝐨𝐧𝐝𝐢ţ𝐢𝐢𝐥𝐞 î𝐧 𝐜𝐚𝐫𝐞:

– s-a jucat pe caldură sufocantă pe teren sintetic (Motorul) şi copiii (6-12 ani) nu au primit nici măcar o sticlă cu apă din partea organizatorilor;

– nu aţi avut bănci de rezervă mobile sau corturi în zone dintre terenurile trasate pentru ca să stea copiii la umbră, nu la 45 de grade, cât era la suprafaţa plasticului;

– aţi acordat copiilor doar medalii până la locul 3 şi nici măcar o diplomă individuala/medalie de la locurile 4 în jos, ci o diplomă/echipă… adica 2 RON/echipă, atâta costă un carton pe care aţi scris Cupa Atletico;

– anul trecut cu suma de 2.000 EUR (de 14 ori mai puţin cât aţi primit voi pentru Cupa Atletico) s-a organizat o etapă de Campionat Naţional de Atletism: 200 participanţi (8-11 ani) din toată ţara, fiecare copil a primit diplomă şi medalie, fiecare copil a primit două sticle de apă, dulciuri, pachet de gustare pentru drum;

– pe diplome, medalii, cupe aţi cheltuit câteva sute de lei, aţi plătit doi bodyguarzi ce au stat în cele doua weekenduri, câţiva arbitri si mai ce? Pe crainicul „heiheihaiicim” ce a comentat finala bănuiesc că nu l-aţi platit că el îmi scria acum câteva zile că face totul pro bono. Toate astea au costat 28.000 EUR? În condiţiile în care aţi primit o căruţă de bani, aţi mai cerut şi taxa de participare de la echipe sosite din Timiş. Chiar aş fi curios cum arată un decont al cheltuielilor pentru o astfel de manevră. Nu vă e ruşine să faceţi profit nesimţit şi să sifonaţi bani de pe urma efortului unor copii?”, este postarea lui Bulumac, de pe profilul personal de facebook.

Suporterul utist, susţinut şi de părinţi ai copiilor participanţi la turneu, îşi continuă acuzele: “Meciurile au durat 30 minute, iar sâmbătă de exemplu, copiii de la 2015 (6-7 ani) au avut 4 meciuri de 30 minute, din care 2 la ora 12 şi 14. La umbră erau 30 de grade, la soare vreo 37 şi la suprafata sinteticului era aer deşertic, eu zic că între 40 şi 45! Pe aceasta masuţă (foto) vedeţi absolut tot ce a fost dedicat copiilor la un turneu pentru care Atletico a primit 28.000 EUR din partea autorităţilor locale. Nimic mai mult: nici măcar o bucăţică de ciocolată, un măr sau măcar un pahar de apă nu au primit de la organizatori, deşi copilaşii au avut meciuri şi în intervalul 12-15, pe caldură sufocantă, pe plasticul încins de pe Motorul. Mi-am petrecut tot weekendul acolo, ştiu ce spun, martori îmi sunt sute de părinţi.”

“Aveți mare dreptate. Și copilul meu a participat la această competiție și am stat acolo de la 8 dimineața până la 16, într-o căldură infernală, fără să beneficieze de nimic din partea organizatorilor”, este doar unul din comentariile unui părinte, la postarea fostului preşedinte al SCU.

Facebook Comments