Actrița Jane Fonda are cancer și face chimioterapie

by Andreea Radu

Jane Fonda a dezvăluit că are cancer și face chimioterapie. Într-o postare adresată celor 1,9 milioane de urmăritori ai săi de pe Instagram, actriţa în vârstă de 84 de ani a spus că are limfom non-Hodgkin, scrie antena3.ro.
Fonda l-a descris ca fiind „un cancer foarte ușor de tratat… așa că mă simt foarte norocoasă”, potrivit BBC. Icoana de la Hollywood a folosit postarea sa pentru a evidenția starea sistemului de sănătate din SUA și a spus că va continua cu activismul său pentru climă. Ea a scris că se simte norocoasă pentru că are asigurare de sănătate și acces la cei mai buni medici și tratamente: „Îmi dau seama, și este dureros, că sunt privilegiată în acest sens. Aproape fiecare familie din America a trebuit să se confrunte cu cancerul la un moment dat sau altul și mult prea mulți nu au acces la asistența medicală de calitate pe care o primesc eu și acest lucru nu este corect”.
În postarea sa, Fonda a spus că diagnosticul său a scos în evidență importanța comunității pentru ea.
„Cancerul este un profesor și sunt atentă la lecțiile pe care mi le oferă. Un lucru pe care mi l-a arătat deja este importanța comunității. De a crește și de a aprofunda propria comunitate, astfel încât să nu fim singuri. Iar cancerul, împreună cu vârsta mea – aproape 85 de ani – ne învață cu siguranță importanța adaptării la noile realități. Trăim cea mai importantă perioadă din istoria omenirii, deoarece ceea ce facem sau nu facem acum va determina ce fel de viitor va exista și nu voi permite cancerului să mă împiedice să fac tot ce pot”, a scris Fonda.
Limfomul non-Hodgkin este un cancer mai puțin frecvent care se dezvoltă în sistemul limfatic – vasta rețea de vase și glande din organism.
Fonda a scris că va face 6 luni de chimioterapie, dar „nu va lăsa nimic din toate acestea să interfereze cu activismul meu pentru climă”.
Actrița premiată cu Oscar și-a făcut debutul în 1960, devenind celebră pentru că a jucat în filme precum Barbarella, Nine to Five și On Golden Pond. Cea mai recentă interpretare a sa a fost în serialul de comedie Grace and Frankie de pe Netflix.
Fonda este cunoscută și ca activistă politică. În anii 1960, ea s-a opus în mod vocal războiului din Vietnam.
Recent, ea a devenit o militantă împotriva schimbărilor climatice. În 2016, ea și-a petrecut Ziua Recunoștinței printre protestatarii de la Standing Rock, demonstrând împotriva construirii conductei Dakota Access Pipeline.

Facebook Comments