Actrița indiană Sridevi Kapoora a murit la doar 54 de ani

by Dana B.

A murit actrița indiană Sridevi Kapoor. Starul de la Bollywood avea 54 ani. Supersarul de la Bollywood Sridevi Kapoor a murit din cauza unui atac de cord, duminică, potrivit familiei ei. Femeia avea 54 de ani. Actrița cunoscută drept Sridevi se afla cu familia ei în Dubai pentru nunta nepotului ei.

În vârstă de 54 de ani, ea a jucat în mai mult de 150 de filme, inclusiv peliculele clasice precum Domnul India, Chandni, ChaalBaaz și Sadma. Sridevi era considerată una dintre puținele femei superstar capabile de un succes uriaș în box office, fără a fi sprijinită de un ”erou” masculin. De la vârsta de 4 ani, ea a jucat în filme filmate în Tamil, Telugu, Malayalam și Kannada, transmite BBC.

Imediat după aflarea morții actriței, o mulțime de oameni s-a adunat la casa ei din Mumbai, iar mai multe personalități de la Bollywood și lideri politici au reacționat. Premierul Indiei, Narendra Modi, a distribuit pe Twitter o postare în care spune că este ”întristat de moartea prematură a actiței Sridevi”, în timp ce președintele Indiei, Ram Nath Kovind, a spus că moartea ei a lăsat milioane de fani cu inimile zdobite.

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a adus și el un tribut superstarului de la Bollywood: ”Mi-a făcut plăcere întâlnirea cu Sridevi în excursia mea recentă din India. Îmi pare rău să aud de moartea unei asemenea actrițe talentate”.

 Acrița a murit în timp ce se afla în Emiratele Arabe Unite pentru a participa la nunta nepotului ei Mohoit Marwah. Soțul ei, Boney Kapoor, și fiica ei, Khushi, se aflau cu ea când a încetat din viață.Totodată, cumnatul ei, Sanjay Kapoor, a declarat că decesul s-a petreucut în jurul orei 23:00 – 23:30, dar nu a oferit alte detalii.

Actrița s-a decis să ia o pauză de la industria filmului, după lansarea peliculei Judaai, în 1997. Ea a revenit în 2012, jucând în filmul English Vinglish. Un an mai târziu, guvernul indian i-a oferit titlul Padma Shri, cea dea patra distincție civilă.

 

Sursa: libertatea.ro

Facebook Comments