Actrița Emmanuelle Béart spune că timp de 4 ani a fost victima unui incest în copilărie

by Andreea Radu

Actrița franceză Emmanuelle Béart a fost victima unui incest în copilărie, a declarat ea într-un documentar prezentat marți, fără a-și identifica agresorul. Béart, care a jucat în zeci de filme și producții de televiziune în ultimii 50 de ani, este co-regizoarea documentarului care a fost prezentat marți, în cadrul unei conferințe de presă la Paris. Acesta va fi difuzat pe canalul francez M6 pe 24 septembrie, scrie b1tv.ro.
Actrița în vârstă de 60 de ani este celebră în Franța și a ajuns cunoscută publicului mondial cu roluri în Mission: Impossible și 8 Women. Béart a câștigat un premiu César pentru filmul Manon of the Spring din 1986 și a mai fost nominalizată de șapte ori pentru cea mai înaltă distincție cinematografică din Franța.
Agresorul nu a fost tatăl ei, celebrul cântăreț Guy Béart, a declarat marți, la Paris, co-regizorul documentarului, Anastasia Mikova, pentru jurnaliști.
Vorbind în numele actriței, care nu a fost prezentă, Mikova a declarat că Béart nu va face public numele agresorului ei, deoarece aceasta nu este „abordarea filmului”. Incestul a început când Béart avea 10 ani și a continuat până la vârsta de 14 ani, a spus ea.
Documentarul, intitulat Such a Resounding Silence, include poveștile a patru victime ale incestului, precum și cazul prezentat de Béart. Într-un mesaj video prezentat la conferința de presă, Béart a declarat că inițial nu a vrut să vorbească despre ea însăși, ci doar despre alte victime ale incestului.
„Dar onestitatea și curajul lor m-au făcut să vreau să vorbesc și eu”, a spus ea. În documentar, vocea ei se aude în afara ecranului, adresându-se agresorului ei: „Din moment ce tatăl meu, mama mea și prietenii mei nu au observat nimic, puteai să faci asta din nou, și ai făcut-o, timp de patru ani”.
A fost „salvată” de bunica ei, a spus Béart.

Facebook Comments