Actorul Michael K. Williams, vedeta serialului „Cartelul crimelor” (The Wire), a fost găsit mort

by Andreea Radu

Actorul Michael K. Williams, protagonistul serialului de succes „The Wire” („Cartelul crimelor”) produs de HBO, a fost găsit mort, luni, în apartamentul său din Brooklyn. Actorul, nominalizat la premiile Emmy, avea 54 de ani, scrie digi24.ro.
Poliția s-a deplasat la domiciliul lui după ce a primit un apel de urgență la ora locală 14:00 din partea unei rude. Un reprezentant al familiei a confirmat decesul și a cerut presei să-i respecte inimitatea.
Poliția a anunțat că a deschis o anchetă, iar medicul legist va stabili cauza morții.
Potrivit ABC News, în apartament ar fi fost găsite accesorii pentru consumul de droguri, iar suspiciunile – neconfirmate încă oficial – sunt că a murit din cauza unei supradoze.
De altfel, de-a lungul anilor, actorul nu a ascuns că a dus o luptă cu dependența de droguri, menționează BBC.
Michael Williams a jucat rolul lui Omar Little în serialul de succes „The Wire”. De asemenea, a dat viață personajului Chalky White din „Imperiul din Atlantic City” („Boardwalk Empire”), iar anul acesta a fost nominalizat la Emmy 2021 pentru rolul lui Montrose Freeman din „Lovecraft Country”. Toate sunt seriale produse de HBO.
În „The Wire”, el l-a interpretat pe Omar Little, un homosexual care jefuia bandele de traficanți de droguri, iar în personajul Albert „Chalky” White din „Imperiul din Atlantic City” a jucat tot rolul unui gangster puternic.
Colegii actori au fost șocați de veste și au transmis mesaje de regret și condoleanțe pe rețelele sociale. „Dacă era o scenă de film, ar fi fost cel mai bun. Punct”, a scris actorul Edward Norton, care a lucrat cu Williams la filmul din 2019 „Motherless Brooklyn”.
„Este sfâșietor să afli așa ceva. Am pierdut un talent enorm în Michael K. Williams”, a scris și pe Twitter actorul George Takei din „Star Trek”.
Într-un comunicat, rețeaua de televiziune HBO, care a difuzat 60 de episoade din „The Wire” între 2002 și 2008, se declară „devastată” de vestea morții lui Michael Kenneth Williams, care a lucrat cu HBO peste 20 de ani.
Născut la New York în 1966, Williams și-a început cariera ca dansator și a făcut parte din trupele Madonnei și a lui George Michael, după care a trecut la teatru și film.
Actorul avea un semn distinctiv pe față, o cicatrice pe care o căpătase când a împlinit 25 de ani în urma unei încăierări într-un bar, când a fost la un pas de moarte. Williams spunea că ulterior, această cicatrice l-a ajutat în cariera de actor.

Facebook Comments