Actorul Jean-Paul Belmondo se reface după ‘o cădere urâtă’

by Florian Popa

Actorul Jean-Paul Belmondo, în vârstă de 86 de ani, se reface după „o cădere urâtă”, potrivit apropiaţilor, anunţă site-ul bfmtv.com, potrivit news.ro.

Belmondo ar fi trebuit să fie prezent luni la gala „Trophées du Bien-être”, organizată în fiecare an la Théâtre de la Gaîté Montparnasse, din Paris.

La începutul ceremoniei, directorul teatrului a anunţat absenţa actorului, explicând că a suferit o „cădere urâtă, însă nu gravă”.

Potrivit apropiaţilor său, Jean-Paul Belmondo se află în prezent la domiciliu: este „foarte bine”, dar „se odihneşte”. Suferă de dureri uşoare la picior, umăr şi la coaste.

Belmondo, un clasic al Noului Val Francez, care a colaborat cu regizori precum Jean-Luc Godard şi Phillippe de Broca, a devenit celebru în cu filmul ”Cu sufletul la gură/ A bout de souffle”, de Jean-Luc Godard, din 1960. Belmondo, sinonim al expresiei ”French cool”, este cunoscut, şi pentru rolurile din filmele franceze cu gangsteri, precum ”Classe tous risques” (1960), de Claude Sautet, şi ”Borsalino” (1970), de Jacques Deray.

Printre titlurile sonore din filmografia starului francez, care alegea de multe ori să interpreteze el însuşi scene care ar fi presupus dublajul unui cascador, se află pelicule precum ”Panică în oraş/ Peur sur la ville” (1975), de Henri Verneuil şi două filme regizate de celebrul Claude Lelouch – romanţa în stil hollywoodian ”Un bărbat care îmi place/ Un homme qui me plaît” (1969) şi drama ”Viaţa unui copil răsfăţat/ Itinéraire d’un enfant gâté” (1988). Belmondo a jucat şi rolul unui membru al Legiunii Franceze într-un film din seria ”James Bond”, thrillerul ”Casino Royale” din 1967.

Facebook Comments