Actorul Dan Bordeianu și-a găsit un nou hobby

by Cristian Dobre

În timp ce mulți artiști și-au transformat pasiunea într-un business, Dan Bordeianu a făcut din “jocul cu lemnul” un hobby relaxant, iar multe dintre piesele lui ajung în casele colegilor de scenă.

Când nu este actor și părinte cu normă întreagă, Dan Bordeianu găsește cea mai mare relaxare în “jocul cu lemnul”, așa cum îi place să spună. Chiar dacă piesele lui nu par foarte complicate, majoritatea fiind obiecte de mobilier și de decor, actorul pune extrem de mult suflet în realizarea lor.

Dan Bordeianu nu și-a dorit să facă din această pasiune un business, deși obiecte de mobilier similare celor realizate de el ajung și la sume de câteva sute de euro, ci preferă să le dăruiască celor despre care știe că le vor prețui. Printre cei care se bucură de creațiile lui Bordeianu se numără și Dragoș Bucur, vechi prieten și coleg de teatru. La insistențele acestuia, Dan a acceptat să realizeze o masă din lemn pentru o familie de la “Visuri la cheie”, obiect la care a lucrat zile bune, dar care a fost extrem de apreciat de cei în casa cărora a ajuns.

În spatele fiecărei piese pe care o lucrează este o poveste

Dan Bordeianu mărturisește că în spatele fiecărui obiect pe care îl realizează se află nu doar multă muncă, ci și o poveste. Spune că nu face sculptură, ci doar lucrează cu lemnul și că alege bucățile imperfecte, pentru a le da perfecțiune. Chiar dacă este o pasiune extrem de costitoare, de la lemn până la aparatura cu care îl prelucrează, actorul nu a vândut încă nici o creație, dar a admis că ar putea face un business din asta pentru clienții străini, care sunt mari amatori de artă de acest gen.

Sursa: libertatea.ro

 

Facebook Comments