Actorul Cole Sprouse a fost arestat la un protest antirasism

by Cristian Dobre

Actorul Cole Sprouse, 27 de ani, devenit celebru după rolul interpretat în serialul Riverdale, a fost arestat la finalul săptămânii trecute în Santa Monica, la un protest organizat după moartea lui George Floyd, notează BBC.

Actorul de 27 de ani a povestit pe pagina sa de Instagram cum s-a produs incidentul în urma căruia a ajuns ”legat” la poliție. „Am fost arestat când stăteam în semn de solidaritate, la fel ca mulți alții în Santa Monica. Ni s-a spus să plecăm și am fost informați că, dacă nu ne vom retrage, vom fi arestați. Când am încercat să plecăm, am fost înconjurați de polițiști care au început să ne lege”, a anunțat Cole Sprouse pe Instagram.

Actorul a adăugat: ”Înainte ca mass-media să transforme asta în ceva senzațional despre mine, să vorbim despre circumstanțe: viața oamenilor de culoare contează. Pacea, revoltele, jafurile sunt o formă de protest absolut legitimă”. Cole Sprouse, care purta o bandană neagră în jurul nasului și gurii, a fost printre primii protestatari din grup pe care poliția i-a încătușat.

Actorul a mai declarat că nu va mai vorbi despre arestarea sa, ca să nu atragă atenția de la scopul protestului, combaterea rasismului. Cole Sprouse s-a alăturat miilor de americani care de șase zile protestează pentru a reclama moartea lui George Floyd, care a fost pus la pâmânt de un polițist, după care omul legii a îngenuncheat pe gâtul lui.
Sursa: libertatea.ro

Facebook Comments