Actorul Bill Cosby, găsit vinovat pentru agresarea sexuală a unei adolescente în 1975

by Andreea Radu

Juriul unui tribunal californian a stabilit marţi că actorul american Bill Cosby se face vinovat de agresarea sexuală a unei adolescente în 1975, când aceasta avea 16 ani, informează agerpres.ro.
Judy Huth, în prezent în vârstă de 64 de ani, va primi daune în valoare de 500.000 de dolari.
Decizia pune capăt uneia dintre ultimele proceduri judiciare împotriva fostului comediant, în prezent în vârstă de 84 de ani, acuzat de zeci de femei de agresiuni sexuale.
Închis în 2018 după o sentinţă într-un alt caz din Pennsylvania, Bill Cosby a fost eliberat în iunie 2021 după ce condamnarea sa a fost anulată pentru viciu de procedură.
Comediantul nu a participat la audieri, care au durat două săptămâni într-un tribunal din Santa Monica.
Judy Huth a susţinut în timpul procesului că vedeta, care ani de zile a jucat rolul tatălui ideal în serialul „The Cosby Show”, a făcut-o să bea o cantitate mare de alcool înainte de a o duce la Playboy Mansion, reşedinţa prietenului său Hugh Hefner, şi de a o agresa sexual într-una dintre camere.
Avocaţii lui Cosby au negat că acesta ar fi agresat-o sexual pe Huth şi au pus la îndoială evenimentele relatate de reclamantă, care a declarat iniţial că faptele au avut loc în 1974.
Nu a fost iniţiată nicio procedură penală deoarece Judy Huth s-a prezentat la poliţie după ce a expirat termenul de prescripţie.
În total, circa 60 de femei au susţinut public că actorul este un prădător sexual calculat, care s-a folosit de alcool şi de somnifere pentru a-şi abuza victimele timp de decenii.
Cosby a negat întotdeauna aceste acuzaţii, declarând că actele sexuale au fost consimţite.

Facebook Comments