Activități preventive în cadrul taberei de agrement și recreere din Moneasa

by Adrian Pavel

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Arad, Compartimentul de Analiză si Prevenirea Criminalității au desfășurat vineri 2 iulie a.c., activități de informare a elevilor aflați în Tabăra de Agrement și Recreere Moneasa.

În această perioada tabăra a fost gazda mai multor activități sportive în cadrul Festivalului de Arte Marțiale Moneasa, cu participarea Clubului Sportiv Shodan Karate Arad.

Proiectul desfășurat în parteneriat cu reprezentanți ai Centrului de Evaluare, Prevenire, Consiliere Antidrog Arad și-a propus prevenirea comiterii de către tineri a unor infracțiuni sau a victimizării acestora cât și promovarea în rândul tinerilor a unui stil de viață sănătos, dezvoltarea activităților și deprinderilor sportive, importanța activităților educative atât în timpul anului școlar cât și în vacanțele școlare.

Polițiștii au desfășurat activități de informare a elevilor cu privire la consecințele consumului de alcool, tutun sau substanțe interzise, precum și cu privire la formele de violență (bullying, cyberbullying) cu care tinerii se pot confrunta, modalități de prevenire a victimizării.

Este cunoscut faptul că în cadrul activităților desfășurate în parteneriat, mesajele polițiștilor ajung mai ușor la grupurile țintă, iar profesorii implicați pot sprijini aceste activități de informare, continuând dezbaterile inițiate de polițiști.

Tinerii s-au arătat înteresați de activitățile în care au fost implicați și de informațiile acumulate în cadrul activității desfășurate de polițiști.

Facebook Comments