Activitatea fizică reduce riscul pentru șapte tipuri de cancer

by Cristian Dobre

Fereste-te de cancer prin miscare! A avea activitate fizică ne menține sănătosi. Ne ajută chiar să prevenim anumite tipuri de cancer. În ce măsură? Acest lucru a reușit să il determine cercetătorii. Prin urmare, recomandă între 2,5 și 5 ore de activitate moderată pe săptămână.

Pentru a rămâne în formă, trebuie să vă mișcați. Toată lumea știe asta. În Franța, Ministerul Sănătății recomandă, de asemenea, practicarea activității fizice de intensitate moderată timp de cel puțin 30 de minute pe zi. Dar care sunt exact avantajele acestui tip de recomandare de prevenire a cancerului? Cercetătorii de la American Cancer Society (Statele Unite) s-au întrebat.

Ei au analizat studii care au implicat un număr de peste 750.000 de adulți, au urmat peste 10 ani și au ajuns la următoarea concluzie. Săptămânal 2,5 – 5 ore de activitate fizică moderată – sau 1,25 – 2,5 ore de activitate fizică viguroasă – reduce semnificativ riscul de a contracta șapte diferite tipuri de cancer.

Fereste-te de cancer prin miscare!

Riscul de cancer de colon la bărbați a fost redus cu 8% cu 2,5 ore de activitate pe săptămână. 15% cu 5 ore de activitate pe săptămână. Și același tip de rezultat este obținut pentru cancerul de sân și endometrial la femei, cancerul de rinichi, cancerul de ficat – pentru care câștigul se ridică până la 27% -, mielom și limfom (non-Hodgkin).

„Recomandările se bazează pe impactul lor asupra bolilor cronice, cum ar fi bolile cardiovasculare sau diabetul. Munca noastră confirmă faptul că acestea sunt importante și în prevenirea cancerului”, conchide Alpa Patel, director științific senior al Cercetării Epidemiologice la American Cancer Society.

Sursa: bzi.ro

Facebook Comments