Activitate dedicată Centenarului, la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Arad

by Andreea Radu

La Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Arad a avut loc, joi, 28 noiembrie 2018, o activitate transdisciplinară dedicată Centenarului Marii Uniri, care s-a desfășurat în cadrul proiectului  educațional „1 Decembrie – Ziua Națională a României, ziua tuturor românilor“.

Pentru acest eveniment, cadrele didactice împreună cu elevii au realizat o expoziție de desene și au confecționat ghirlande și stegulețe tricolore.

Prof. univ. dr. Corneliu Pădurean, de la Universitatea „Aurel Vlaicu“ a prezentat cele mai importante momente premergătoare Marii Uniri, care au avut loc, în luna noiembrie, anul 1918, la Arad.

De asemenea, cadrele didactice și elevii au pregătit un program artistic format din poezii și cântece patriotice. Pentru acest moment, atât profesorii cât și elevii s-au îmbrîcat cu ii sau costume populare.

La final, elevii au primit o masă caldă, putând să servească ciorbă, sarmale și cozonac.

„Pe lângă omagierea corifeilor Marii Uniri, prin această activitate am dorit să dezvoltăm sentimentul patriotismului în rândul elevilor, să le oferim acestora exemple pozitive de viață și, de ce nu, să contribuim la dezvoltarea culturii lor generale“, a explicat Olimpia Piroș, directorul Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Arad.

Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Arad are ca scop egalizarea şanselor de integrare socioprofesională a copiilor cu cerinţe educative speciale cu ale absolvenţilor învăţământului de masă, indiferent de religie, etnie sau grad de handicap.

 

Facebook Comments