Acțiuni preventive ale polițiștilor arădeni, în municipiu și județ

by Andreea Radu

Polițiștii din Lipova, Sântana și Sebiș, ai secțiilor rurale de poliție, cu sprijinul jandarmilor arădeni, au desfășurat, în ziua de 14 septembrie a.c., mai multe acțiuni de prevenire a accidentelor rutiere și descurajare a fenomenului infracțional, în zonele de competență. La Sântana, activitatea a avut sprijinul reprezentanților Registrului Auto Român și cei ai Consiliului Județean Arad, cu cântarul mobil.

Au fost legitimate 220 de persoane și verificate 173 de vehicule, dintre care 6 transporturi de material lemnos, în zona Sântana și Sebiș. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 150 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 74.000 de lei, ridicate 3 seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare, reținute 3 permise de conducere și retrase 7 certificate de înmatriculare.

Două persoane au fost conduse la sediile de poliție din Lipova și Sântana, pentru clarificări suplimentare, una dintre acestea fiind predată Inspectoratului General pentru Imigrări, în vederea continuării cercetărilor, cealaltă fiind amprentată de polițiștii criminaliști.

La Sântana, polițiștii au desfășurat și o acțiune cu scop preventiv, 40 de șoferi fiind informați despre modificările legislative ale „Legii Anastasia”, precum și despre consecințele consumului de alcool și droguri.

Aceste acțiuni au caracter permanent, și se defășoară atât în municipiu cât și în județ.

 

Facebook Comments