Acţiuni intense la graniţa de vest: 28 de refugiați din Afganistan și Siria, depistați la Nădlac şi Vărşand

by Florian Popa

În ultimele 24 de ore, în urma unor acţiuni desfăşurate de poliţiştii de frontieră arădeni, au fost depistați, ascunşi în cinci automarfare conduse de şoferi români, turci şi bulgari,  28 de cetăţeni din Afganistan şi Siria care încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria .

În data de 02.02.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Poliţiei de Frontieră Nădlac II au efectuat controlul amănunţit asupra a trei ansambluri rutiere, conduse de un cetăţean turc, un cetăţean român, respectiv un cetățean bulgar. Cu ocazia efectuării controlului, în interiorul compartimentelor de marfă, au fost descoperiţi ascunși nouăsprezece cetăţeni străini.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 14 şi 26 de ani, toți fiind solicitanţi de azil.

Şi polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vărşand au efectuat controlul amănunțit asupra a două  automarfare conduse de un  cetăţean român, respectiv un cetățean bulgar.

În urma verificărilor, în interiorul compartimentelor de marfă au fost descoperiţi ascunşi nouă cetăţeni din Afganistan și Siria, cu vârste cuprinse între 11 şi 24 de ani, solicitanţi de azil în România.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Facebook Comments