ACEEASI PLACA – FACA-SE POFTA LUI FALCA!

by Cosmin Mihuta
de Tristan Mihuța
     Ședința ordinară a Consiliului Local Municipal n-a adus nimic nou. A rămas cum am vorbit, vorba bancului. Adică, a rămas așa cum a stabilit primarul Gheorghe Falcă. Și nu doar acum, ci de aproape doi ani, de la alegerile locale din 2012. „Opoziția” nu există! Conducem noi! – a se înțelege conduc eu, Gheorghe Falcă, după vrere și după interes. Pentru că voința primarului îi face inutili pe obedienții consilieri municipali care alcătuiesc o majoritate toxică pentru municipiu.
     După știutul „ordin de front”, amendamentele „Opoziției”, ale consilierilor PSD Și PC, au căzut ca spicele de grâu sub tăișul fatal al combinei. Secretarul municipiului, Lilioara Stepănescu,  număra la un moment dat precum Roberta Anastase, la Legea pensiilor. Adică, nici nu mai număra voturile mașinii lui Falcă, că și declama: „14 voturi contra”. Chiar șa, de c ear fi numărat, că doar nu s-o fi deșteptat vreun consilier, să iasă din front împotriva poruncii primarului Falcă.
     Mașina de vot – care, mașină fiind, nu are conștiință, nu gândește, nu se gândește că ar putea da socoteală arădenilor, ci doar răspunde la comenzi – nu a dat nici de această dată rateu. Spre nenorocul cetățenilor acestui municipiu. Arădenii nu au meritat o subvenție mai „măricică”, nu o avere, la încălzire. Arădenii, printre cei mai conștiincioși la achitarea birurilor grele cu care i-a împovărat „administrația Falcă”nu sunt demni de a fi recompensați cu un bonus de 10 la sută, pentru plata integrală a impozitelor în primul trimestru. Nu, ei trebuie să fie jupuiți la sânge, mama lor de arădeni! Ei trebuie să bage mâna adânc în buzunar, pentru ca Gheorghe Falcă să-și împlinească moftul de-a vedea artiziană pe Mureș. Sau moftul de a mansarda clădirea Primăriei. Primarului Falcă, sub masca himerei „Aradul, capitală culturală europeana” îi trebuie bani pe care să-i jongleze, după voie, la tot felul de „alte acțiuni”, mai cu seamă nedefinite. Oare, de ce? Or fi având vreo legătură, aceste „depozite” din bugetul municipiului, cu cele două rânduri de alegeri din acest an? Mai pe șleau, cu „gâdilarea” în  chip plăcut a segmentului naiv al electoratului? Probabil. Și unde mai punem că primarului și-a asigurat și o „rezervă”, de 5,5 milioane de euro!
     Primarul Falcă mai vrea fântână arteziană pe Mureș, de 5 milioane de euro, dar nu s-a înduplecat să cumpere clădirea Școlii generale „Mihai Eminescu”. Vrea mansardarea Primăriei, cu o cheltuială, din banii noștri, de peste 6 milioane de euro, dar nu s-a gândit să cumpere Primăria, adică orașul, fosta arenă Olimpia, ultima oară Telecom, din Micălaca. Să facă acolo un complex sportiv pentru tineretul școlar, cu terenuri pentru diverse sporturi. Aiurea! Gheorghe Falcă nu e preocupat de sănătatea copiilor, a tinerilor. El distruge stadioane și ne scoate ochii cu cârpeli. Să aibă legătură neimplicarea în cumpărarea arenei Telecom cu faptul că Ela Falcă face proiectul viitoarelor construcții de pe, de acum, fostul Telecom? Posibil. La fel, consilierul municipal Ionel Ciupe și subsemnatul am propus Primăriei, care și așa nu are spații suficiente pentru toate instituțiile, să cumpărăm clădirea RomTelecom (scoasă la vânzare), fostă și oficiu postal, de pe Strada Voinicilor. Celor circa 50.000 de locuitori ai Micălăcii li s-ar putea oferi astfel o multitudine de servicii, pentru care să nu se mai deplaseze în Centru.
     Dar, nu! Gheorghe Falcă își este suficient sieși, nu mai are nevoie de opiniile, de ideile nimănui. Dincolo de ego-ul său,  exacerbat în chip periculos, maladiv, nu există decât el și proiectele sale megalomane, faraonice. Restul, adică populația cu interesele sale imediate, stringente, este mizilic, un fleac de care, după mintea sa, nu merită să se împiedice.
Facebook Comments