Academia UTA va participa la prima ediție a Football Academies

by Sorin Haut

UTA va participa la prima ediție a Football Academies, alături de alte cinci cluburi din România: Steaua București, Rapid București, Universitatea Craiova, CFR Cluj și U Cluj.

Noul proiect organizat de Federația Română de Fotbal va debuta în luna martie și va include cele șase academii, care au fost selectate pe baza următoarelor criterii: participarea la proiectul Football Academies și evaluarea finală a directorului de academie la examenul final, poziția în Clasificarea Academiilor, numărul de jucători dați la echipa națională și, bineînțeles, dorința academiilor de a participa.

FRF Football Implementation va consta în patru vizite a câte două zile, la fiecare dintre cele 6 academii, a unei delegații ce va fi formată din Lucian Burchel, directorul SFA, Ilie Alexe, director sportiv loturi naționale de juniori U15-U19, Vlad Munteanu, manager de proiect, și specialiști cu experiență internațională în domeniu, reprezentanți ai academiilor de top din străinătate sau de la alte federații. În cadrul acestor vizite vor avea loc discuții cu staff-urile și antrenorii academiilor, precum și antrenamente practice pe teren.

Proiectul va debuta pe 7 martie 2023 și se va încheia la finalul acestui an. Obiectivul este ca fiecare academie să aibă, la finalul acestui curs, o strategie de dezvoltare bine definită.

Partenerul din zona de educație este compania belgiană Double Pass care are o experiență globală în ultimii 20 de ani cu peste 1.000 de cluburi, dar și federații sau ligi profesioniste din Belgia, Germania, Danemarca, Japonia, Scoția, SUA sau Anglia. De asemenea, începând din 2020 este și partenerul FIFA pentru Talent Development Programme.

Facebook Comments